Γιορτές στη μοναξιά των δρόμων – Οι προσωπικές ιστορίες αστέγων και η βοήθεια (video)

Array

Άνθρωποι μοναχικοί, ευάλωτοι, συμπολίτες μας που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες,  όπως η κυρία Σταυρούλα για την οποία τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε.

«Αν δεν υπάρχει ενεργή οικογένεια από πίσω κι αν δεν υπάρχουν συνάδελφοι και ένα περιβάλλον που να σε στηρίξει και είσαι και υπέρμετρης αξιοπρέπειας και δεν θέλεις να γίνεσαι βάρος στους άλλους δεν είναι δύσκολο να το πάθει κάποιος», λέει.

Όσοι βρέθηκαν στο περιθώριο συνήθως δεν είχαν δικούς τους ανθρώπους να τους στηρίξουν στη δύσκολη στιγμή. Ο κύριος Χαράλαμπος είναι ένας από αυτούς.

«Εεγώ πάντως πρόσφερα και προσφέρω γιατί έχω αγάπη μέσα μου δεν έχω κακία για τους ανθρώπους», συμπληρώνει η Γεωργία.

Ο δήμος της Αθήνας μοίρασε σήμερα – όπως κάθε μέρα – 1.200 γιορτινά γεύματα αγάπης στους άστεγους των δομών φιλοξενίας του αλλά και στους άστεγους που βρίσκονται στους δρόμους.

«Ζεστό φαγητό όχι μόνο όπως κάθε μέρα έχει αλλά ένα γιορτινό ζεστό φαγητό σαν κι αυτό που θα στρώσουμε κι εμείς στο δικό μας το τραπέζι», είπε η Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής κι Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Ο δήμος υλοποιεί μια σειρά από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Κάθε δράση από τον Δήμο της Αθήνας σκοπό έχει να προσφέρει ένα δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους και ένα χαμόγελο για αυτούς που το έχουν ανάγκη

Εκατοντάδες δώρα ετοιμάστηκαν στο Κοινωνικό Βιβλιοπωλείο για να προσφερθούν σε παιδιά που στηρίζονται από τη δομή, αλλά και ζεστά κασκόλ και γάντια για τους φιλοξενούμενους στις δομές χτίζοντας έτσι ένα ισχυρό τείχος απέναντι σε ανισότητες και αποκλεισμούς.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου/ ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος