«Γιατί πόλεμος; Τι απαντάμε στα παιδιά»: διαδικτυακή συνάντηση για εκπαιδευτικούς και γονείς

Διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης με τίτλο: «Γιατί πόλεμος; Τι απαντάμε στα παιδιά», για εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης της και για γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε αυτές, διοργανώνει την Παρασκευή 11/3/2022 και ώρες 18:00-20:00 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια θα είναι η κ. Αμαλία Ατσαλάκη, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας- Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του Εργαστηρίου Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Δυο λόγια για τη συνάντηση

Ο πόλεμος αποτελεί την ακραία έκφραση βίας στο επίπεδο των ανθρώπινων κοινωνιών. Πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Φρόυντ και ο Αϊνστάιν αντάλλαξαν επιστολές με τον τίτλο “Why War?”, όπου αναρωτιούνταν για το τι είναι αυτό που προκαλεί τον πόλεμο και αν η εκδήλωση βίας σε συλλογική κλίμακα αποτελεί εγγενή και αναπόφευκτη έκφανση της ανθρώπινης φύσης. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, η Ευρώπη βρίσκεται ξανά ενώπιον της απειλής της γενίκευσης πολεμικής σύρραξης που επισυμβαίνει στο έδαφος της.

Στην συνάντηση θα συζητηθεί το πώς μπορούμε να μιλήσουμε με τα παιδιά για αυτό που συμβαίνει, και κυρίως για το πώς μπορούμε να τα ενθαρρύνουμε να διατυπώσουν τα ίδια τα συναισθήματα, τους φόβους, τις απορίες αλλά και τις ιδέες τους τόσο για τον πόλεμο και τα δεινά του όσο και για το πώς μπορεί η γενιά τους να συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης, ξεκινώντας από το ατομικό και το τοπικό και προσβλέποντας στο πανανθρώπινο και το οικουμενικό.

Πώς να συνδεθείτε

Η υλοποίησή της συνάντησης θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom. Για να συνδεθείτε πατήστε πάνω στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/9645656241?pwd=aFBLWExSK0ZlNmY1NmRpaC9HRkx4QT09

Εναλλακτικά ανοίγετε έναν browser (google chrome, Mozilla, Firefox κτλ) και πληκτρολογείτε www.zoom.us Στην συνέχεια επιλέγετε το “join” που βρίσκεται πάνω δεξιά και ακολουθείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
Όταν σας ζητηθεί το “meeting id”, εισάγετε: 964 565 6241
Όταν σας ζητηθεί το “password”, εισάγετε: 123456

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων/-ουσών στην συνάντηση.

Διαβάστε επίσης: «Θα έρθει κι εδώ;» Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον πόλεμο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος