Γιατί μάς «ζώνουν τα φίδια» στις πόλεις – Πώς να αντιδράσετε αν εμφανιστούν μπροστά σας (video)

Η Μαρία Γανωτή, πρόεδρος τους Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής  “Anima” απαντά στο ερώτημα γιατί οι πόλεις και τα χωριά γεμίζουν αυτή την εποχή από φίδια και μας δίνει χρήσιμες συμβουλές συμβίωσης μαζί τους.

«Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο. Οι πόλεις έχουν πάρα πολλά είδη φιδιών που φιλοξενούν. Oι οχιές οι οποίες είναι το μόνο φίδι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι συνήθως στα χωράφια», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» η πρόεδρος τους Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “Anima” αναφέρθηκε στις σαΐτες και τις δενδρογαλιές, που έχουν εντοπίσει ακόμα και στην Ομόνοια.

Τα φίδια ζουν σε παλιά σπίτια, στους ακάλυπτους και εμφανίζονται όταν γίνεται κάποια εκσκαφή, αποκάλυψε η ειδικός. Ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τα ερπετά η κ. Γανωτή δήλωσε ότι τα φίδια είναι πάρα πολύ δειλά. «Στον παραμικρό θόρυβο που αντιλαμβάνονται εξαφανίζονται. Όταν κάτι τα τρομάξει μας τρομάζουν και αυτά και φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου “Anima”.

Η κ. Γανωτή δεν παρέλειψε να δώσει χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουμε αν δούμε τα φίδια μπροστά μας: «Αν δεν είναι οχιά, δεν θα πρέπει να φοβηθούμε. Να μην προσπαθήσουμε να το σκοτώσουμε».

Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος