«Για αποφάσεις 750.000 ευρώ το δικαστήριο δεν έδωσε ούτε ένα» – Ξέσπασμα του πατέρα της μικρής Αλεξίας για την «ποινή – χάδι» (video)

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι γονείς της μικρής Αλεξίας για την ήπια ποινή που επεβλήθη στον 55χρονο, ο οποίος άφησε παράλυτη εφόρου ζωής την κόρη τους.

Ο καταδικασθείς, που το Πάσχα του 2019 πυροβόλησε στον αέρα με τη σφαίρα να καταλήγει στο κεφάλι της 8χρονης, καταδικάσθηκε σε εξαγοράσιμη ποινή τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών, με το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο πατέρας της ξεσπά για την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας: «Αν σκοτώσεις σκυλί πας φυλακή και πληρώνεις και 50.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ για την ανθρώπινη ζωή τίποτα. Δηλαδή το σκυλί έχει περισσότερη αξία από τον άνθρωπο».

Η 11χρονη σήμερα Αλεξία, από το Πάσχα του 2019 βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι και θα παραμείνει στην κατάσταση αυτή -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών -για το υπόλοιπο της ζωής της. Με ποσοστό αναπηρίας στο 95%, η κοπέλα, μετά από έξι χειρουργεία, κατάφερε να έχει μια στοιχειώδη επικοινωνία με το περιβάλλον.

«Οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δίκης και αυτό δεν οφείλεται στην κρίση των δικαστών, αλλά στη νομοθετική ρύθμιση η οποία δημιούργησε ένα πεδίο ατιμωρησίας για όσους ακόπως πυροβολούν χωρίς να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πλήξουν ανθρώπινη ζωή» τονίζει ο δικηγόρος κατηγορίας Ανδρέας Μήτσαινας.

«Το αποτέλεσμα είναι απολύτως δίκαιο με την έννοια ότι είναι περιχαρακωμένη νομολογιακά η δυνατότητα του δικαστηρίου να αποφασίσει διαφορετικά. Συνεπώς είναι ένα έγκλημα μολονότι είχε ασκηθεί η κατηγορία με ενδεχόμενο δόλο, ο δόλος δεν μπορούσε να σταθεί στο ακροατήριο και μετετράπη σε σωματική βλάβη εξ αμελείας» λέει από την πλευρά του ο δικηγόρος υπεράσπισης, Αλέξης Στεφανάκης.

«Λέει στην απολογία του, έχω τρία παιδιά, τρία σκυλιά και μία γάτα να θρέψω, ακούτε τι είπε. Έχει βγάλει αποφάσεις το δικαστήριο μέχρι τώρα, 750.000 ευρώ και δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, τι να κάνουμε τώρα πείτε μου εσείς, ζητιανεύουμε τώρα από τον κόσμο» λέει ακόμα ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

Να σημειωθεί, ότι 7.200 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει στο τέλος του μήνα η οικογένεια του παιδιού για τις θεραπείες που κάνει σε κέντρο αποκατάστασης στην Βόρεια Ελλάδα. «Αν δε βρούμε λεφτά θα μας διώξουν. Ο απλός κόσμος μόνο βοηθά», λέει ακόμη ο ίδιος.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος