Για 2η φορά δικαίωση για την οικογένεια του 11χρονου Μάριου που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα – Μιλά στην ΕΡΤ ο πατέρας του παιδιού

Για ακόμα μία φορά δικαιώθηκε η οικογένεια του 11χρονου που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του στο Μενίδι, το 2017. Το δικαστήριο αποφάσισε εκ νέου την αποζημίωση της οικογένειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αρνείται την καταβολή του ποσού που έχει από το πρώτο κιόλας δικαστήριο αποφασιστεί. Ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού μίλησε στην ΕΡΤ για τον δικαστικό τους αγώνα.

Φανερά συγκινημένος, ο πατέρας του 11χρονου Μάριου, του παιδιού που στις 8 Ιουνίου 2017, έπεσε νεκρό στο προαύλιο του σχολείου του, στο Μενίδι, από αδέσποτη σφαίρα, μπροστά στα μάτια της μητέρας του και δασκάλας στο συγκεκριμένο σχολείο, μιλά στην ΕΡΤ, για την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου που επικυρώνει την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για αποζημίωση 490.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαίωση για την οικογένεια μου, απλώς είμαστε ευχαριστημένοι για την απόφαση γιατί πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής και το πιστεύω πραγματικά αυτό, ότι θα είναι η αρχή να αλλάξουν μερικά πράγματα προς το καλύτερο σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν θέματα με την εγκληματικότητα» λέει ο Θανάσης Σουλούκος.

Το Δικαστήριο αποφάσισε πως οι ισχυρισμοί του Δημοσίου δεν είναι βάσιμοι.

Όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Μαντάς ποινικολόγος – δικηγόρος της οικογένειεας του Μάριου «οι ισχυρισμοί του ελληνικού Δημοσίου, ότι η πολιτεία δεν έχει ευθύνη για τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου και ότι η δημοσιονομική πολιτική της χώρας δεν επιτρέπει την καταβολή αποζημιώσεως στην οικογένεια του μικρού Μάριου, απορρίφθηκαν με τρόπο ηχηρό, σε μία εξαιρετική κατά περιεχόμενο απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών.

Θέση για το θέμα τπήρε ο υπουργός προστασίας του Πολίτης, Τάκης Θεοδωρικακός.  «Θα εξαντληθεί κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσει η αντιδικία του ελληνικού Δημοσίου με την οικογένεια του παιδιού» σημείωσε.

«Είναι μια θετική, καλοδεχούμενη κίνηση από τον υπουργό προστασίας του πολίτη» σχολίασε ο κ. Σουλούκος.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η μητέρα του Μάριου, επέστρεψε και πάλι στη θέση της στο σχολείο, μια απόφαση που ο σύζυγος της χαρακτήρισε πολύ δύσκολη, δίνοντας έναν καθημερινό αγώνα, να βρίσκεται εκεί που είδε το παιδί της να πεθαίνει.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος