Γέροντας Εφραίμ: Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι

Στα όσα έζησε όταν νόσησε από κορονοϊό αναφέρθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Όπως είπε, έφτασε κοντά στον θάνατο, τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού και έκανε γνωστό ότι εμβολιάστηκε και ο ίδιος.

Έκανε λόγο για μια πάρα πολύ δύσκολη ασθένεια κι ευχαρίστησε τον Θεό που όπως είπε «έκανε κάποιο θαύμα κι επανήλθε στη ζωή».

Μιλώντας σε κυπριακό κανάλι τόνισε: «Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ ήμουν ανεμβολίαστος, δυστυχώς. Είχα στο πρόγραμμα να το κάνω, αλλά για διάφορους λόγους δεν το έκανα εκείνη τη στιγμή». Όπως τόνισε αν είχε καθυστερήσει να μπει στο νοσοκομείο μία ή δύο ημέρες, θα είχε πεθάνει.

«Η Εκκλησία δεν απορρίπτει την Επιστήμη», τόνισε και έφερε παραδείγματα Αγίων που νοσηλεύτηκαν ή ακόμη και χρειάστηκε να εγχειριστούν και να δεχθούν ιατρική περίθαλψη.

Τόνισε ότι δεν είναι σωστό να ταυτίζεται το εμβόλιο που είναι μια καθαρά ιατρική πράξη με τη μεταφυσική ή με τη θεολογία. «Όπως ας πούμε δεχόμαστε ιατρική περίθαλψη για το στομάχι μας και το έντερό μας, δεχόμαστε ιατρική συμπαράσταση και κάλυψη για το θέμα της πανδημίας» υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος