Γ. Γεραπετρίτης σε Αλ. Τσίπρα: Ένοχος ένοχο ου ποιεί

Array

Ως ευκαιρία αντιπαράθεσης των πεπραγμένων των δύο τελευταίων διακυβερνήσεων εξέλαβε την κατάθεση την πρόταση δυσπιστίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, εκ μέρους της κυβέρνησης ζήτησε την άμεση έναρξη της σχετικής συζήτησης.

«Ένοχος ένοχος ου ποιεί» είπε ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εκείνος που έχει δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση, εκείνος ο οποίος σήμερα αποκαλύπτεται ότι είχε χρήση και γνώση εκείνων οι οποίοι ήταν εγκληματική οργάνωση και τους φορούσε κουκούλες λέγοντάς τους “Μάξιμους”, και εκείνος ο οποίος σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα, αυτός δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας, που ξεκίνησε την παρέμβασή του με απόσπασμα από την εισαγωγή στο λόγο “υπέρ Αδυνάτου” του Λυσία (είναι μεγάλη η ευκαιρία που μας δίνετε κι σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις τις οποίες έχουμε), είπε ότι με τη συζήτηση της πρότασης περί δυσπιστίας θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών, και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την μέμφεστε ή στην πραγματικότητα, η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει, κατά τι καλύτερο, αυτό για το οποίο έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό. Και ευτυχώς υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης, “είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής“.

Όσο για τις λέξεις “είσαστε αμετάκλητα ένοχοι” που χρησιμοποίησε ο Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας είπε: “‘Αρα ούτε καν οριστικά ούτε καν τελεσίδικα. Ούτε ο ‘Αρειος Πάγος να είσαστε” [..] Όμως, “ένοχος ένοχοι ου ποιεί” τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και κατέληξε: Υπάρχουν, πράγματι, κάποιες κρίσιμες στιγμές. Και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα την αποφύγετε, θέλοντας και μη. Διότι θα είναι οι επόμενες εκλογές, οι οποίες έρχονται και θα τις υποστείτε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος