Γαλλία – Συνταξιοδοτικό: Ο Μακρόν κλείνει ραντεβού με τα συνδικάτα «ανεξάρτητα» από την ετυμηγορία του Συνταγματικού Συμβουλίου

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν την Τρίτη, “όποια κι αν είναι η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου” που αναμένεται εντός της ημέρας για την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. «Οι πόρτες των Ηλυσίων (προεδρικό μέγαρο) θα παραμείνουν ανοιχτές, χωρίς όρους, για διάλογο», ανέφερε το γραφείο του Μακρόν. Δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τα συνδικάτα στην πρόσκληση.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει εάν επικυρώνει ή καταδικάζει πλήρως ή εν μέρει το σχέδιο μεταρρύθμισης κατά του οποίου τα συνδικάτα οργανώνουν αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις από τον περασμένο Ιανουάριο.

Το ανώτατο συνταγματικό όργανο της Γαλλίας επρόκειτο να αποφανθεί εάν το επίμαχο σχέδιο του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν συνάδει με το γαλλικό Σύνταγμα, ετυμηγορία που θα μπορούσε να ηρεμήσει ή να εξοργίσει περαιτέρω.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Συνταγματικό Συμβούλιο το οποίο έχει δικαιοδοσία να καταργήσει το σύνολο ή μέρη του σύνθετου σχεδίου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προώθησε ο Μακρόν χωρίς ψηφοφορία.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχθηκε αίτημα τον περασμένο μήνα από τα συνδικάτα για συνάντηση. Τα συνδικάτα είναι οι διοργανωτές 12 πανεθνικών διαδηλώσεων από τον Ιανουάριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος