ΓΑΔΑ: Αμυνόμενος ο αστυνομικός σκότωσε τον σκύλο — Κηδεμόνας: Δεν τον άγγιξε, εν ψυχρώ εκτέλεση (video)

Αστυνομικοί που πήγαν σε πολυκατοικία στο Γαλάτσι να ελέγξουν καταγγελία για δύο σκύλους που οι ιδιοκτήτες κρατούσαν στην ταράτσα υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τα ζώα, με αποτέλεσμα ο ένας αστυνομικός να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον σκύλο.

Με ανακοίνωσή της, η ΓΑΔΑ αναφέρεται στο περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης στο Γαλάτσι όπου και αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Σε αυτήν αναφέρει: «Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό».

Εν ψυχρώ δολοφονία, λέει ο κηδεμόνας του σκυλιού

Ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης κατήγγειλε στο ZooSOS.gr την εν ψυχρώ εκτέλεση του σκυλιού του, διότι απλώς -όπως υποστηρίζει- έτρεξε προς το μέρος του αστυνομικού· και μάλιστα, καταγγέλει ότι όση ώρα βρισκόταν στην ταράτσα, κι ο ίδιος ο αστυνομικός έλεγε ότι το σκότωσε διότι το σκυλί έτρεξε προς το μέρος του, άλλαξε όμως την κατάθεσή του όταν κι αυτός έφτασε στο αστυνομικό τμήμα.

Με δεδομένο ότι η δολοφονία ζώου αποτελεί αδίκημα κακουργηματικού πλέον χαρακτήρα, ούτως ή άλλως από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική -τουλάχιστον- διερεύνηση της υπόθεσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος