“Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος, γίνεται γιατί δεν βλέπουμε να υπάρχει σημείο ισορροπίας, αλλά τα πάντα κρέμονται σε ένα τεντωμένο σχοινί”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Βρούτσης.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο κ. Βρούτσης τόνισε: “Η κυβέρνηση με εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις ρίχνει λάδι στη φωτιά. Την ίδια ώρα οι θεσμοί έφυγαν, η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει και υπάρχει χάσμα όπως δήλωσε και ο κ.Τσακαλώτος, άρα είμαστε στο μηδέν, γιατί αυτό που διέρρευσε και δεν διαψεύστηκε, πρόσθεσε, είναι ότι δεν υπάρχουν ποσοτικοποιήσεις για το ασφαλιστικό, ότι ακόμα και αυτή η πρόταση απέχει από την άποψη που θέλει η τρόικα”.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σύγκλιση και όταν απέναντι βρίσκονται κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες, πρέπει να κατευνάσεις, να ρίξεις τους τόνους και να καλέσεις την κοινωνία για να συζητήσεις. “Πρέπει να δούμε”, τόνισε, “αυτό που χωρίζει την κοινωνία από την πρόταση της κυβέρνησης”.
Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι: “Πάνω και από το δημοσιονομικό, υπάρχει κάτι σοβαρότερο στις θεμελιακές διαφορές της ΝΔ με την κυβέρνηση, που είναι η κατεύθυνση και η πολιτική φιλοσοφία στο σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου, ότι δηλαδή, δεν μιλάμε για ασφαλιστικό, αλλά για προνοιακό σύστημα”. “Η Ελλάδα με αυτή την πρόταση”, τόνισε, “απομονώνεται από την υπόλοιπη Ευρώπη, κάνοντας ένα μεικτό σύστημα που το βαπτίζει ασφαλιστικό”. “Αυτό που πρέπει να γίνεται και γίνεται σε όλη την Ευρώπη”, πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης, “είναι να υπάρχουν δύο ευδιάκριτα συστήματα, το ένα της κοινωνικής προστασίας και το δεύτερο ένα ευδιάκριτο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης”.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι: “Στη συνείδηση του κόσμου έχει πλέον αποτυπωθεί ότι εάν υπάρχει ένα σοβαρό κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του ψέματος, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας”. “Σήμερα”, κατέληξε ο ίδιος, “η κοινωνική αντίδραση δεν είναι για το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό και το φορολογικό, αλλά γιατί η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται εξαπατημένη και η κυβέρνηση εισπράττει την εξαπάτηση”.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος