Αυτονόητη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Γιάννης Βρούτσης το αίτημα για εξεταστική επιτροπή από τη Νέα Δημοκρατία, γιατί, όπως είπε, “ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει γιατί θα πληρώσει περισσότερους φόρους άδικους και αχρείαστους και γιατί οι συνταξιούχοι θα χάσουν 15% έως 30 % της σύνταξής τους”.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι: “Ο σκοπός της εξεταστικής αφορά στο κρίσιμο ζήτημα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου και πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή αφού”, όπως είπε, “διόρισαν υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη που έφερε την καταστροφή της οικονομίας, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι επιπτώσεις που ζούμε σήμερα”.
“Η κυβέρνηση”, δήλωσε ο κ. Βρούτσης, “έσπευσε χθες να μην δεχθεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό, πως όσα έγιναν είναι καλώς καμωμένα”. Στην ερώτηση εάν το κόμμα του θα δεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική σχετικά με τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ, τόνισε ότι: “Η Νέα Δημοκρατία επί της αρχής δεν είναι ποτέ αντίθετη με οτιδήποτε διαμορφώνει συνθήκες διαφάνειας, ενημέρωσης των πολιτών και αλήθειας”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: “Θα δούμε όμως τι λέει η πρόταση, τι περιλαμβάνει και πως στοιχειοθετείται”. “Γιατί” , όπως τόνισε, “η στοιχειοθέτηση της πρότασης της ΝΔ ήταν ολοκληρωμένη, μιλάει για το παράλληλο νόμισμα, ότι ο κ. Βαρουφάκης έκανε κινήσεις να βγούμε από το ευρώ εν γνώσει του πρωθυπουργού, ότι ο κ. Τσίπρας γνωρίζοντας ότι θα έκλειναν οι τράπεζες, προχώρησε σε δημοψήφισμα”.
Στην ερώτηση γιατί δεν καταθέσανε αίτημα για εξεταστική και για τα τρία μνημόνια αφού από τότε υπήρξαν συνέπειες στον Έλληνα πολίτη, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξεταστική γι’ αυτά αλλά διέκοψε τη συζήτηση”. “Αλλωστε”, τόνισε, “εμείς δεν αξιολογούμε το τρίτο μνημόνιο ως γεγονός αλλά τα αίτια”. Ο κ. Βρουτσης, πρόσθεσε ότι: “Τα προηγούμενα μνημόνια ήταν αποτέλεσμα μιας ανάγκης για δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας και έγινε με επιτυχημένο τρόπο και δεν χρειαζόταν άλλη προσαρμογή”. “Όλα είχαν φτάσει σε ένα σημείο”, τόνισε, “που δεν χρειαζόταν άλλη προσαρμογή. Οι φόροι μειώνονταν και καμία μείωση των συντάξεων δεν χρειαζόταν να γίνει. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τα μεγέθη, είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ελλάδα είχε μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης και η πρώτη αναλογιστική μελέτη στην Ελλάδα που έγινε ποτέ, έδειξαν με την υπογραφή της τότε τρόικας, ότι το κοινωνικο- ασφαλιστικό σύστημα της χώρα ήταν βιώσιμο έως το 2060”. “Σήμερα”, κατέληξε ο κ. Βρούτσης, “έχει έρθει μία φοροεπιδρομή άνευ προηγούμενου και θα συνεχίσει να έρχεται και μειώσεις συντάξεων άδικες και αχρείαστες που ήδη έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται”.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος