Γ. Βαφειαδάκης, πρ. ΟΕΦΕ: Δε θα δούμε φέτος τις υπερβολές που είδαμε πέρυσι με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής (video)

Ο Γιάννης Βαφειαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος μίλησε στις «Συνδέσεις» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις τονίζοντας ότι φέτος δεν θα έχουμε μεγάλες αλλαγές.

«Έχουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής και μια κανονικοποίηση από την πλευρά των Πανεπιστημίων όσον αφορά τους συντελεστές ώστε να μη δούμε φέτος τις υπερβολές που είδαμε πέρυσι» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαφειαδάκης.

Μιλώντας για τις αστοχίες που επέδειξαν το 2021 ορισμένες Πανεπιστημιακές Σχολές αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής τόνισε ότι «όποια σχολή κάνει λάθος σε αυτό το θέμα δεν θα έχει φοιτητές και στο τέλος θα κλείσει».

Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ αναφέρθηκε επίσης και στο μειωμένο αριθμό εισακτέων φέτος λέγοντας ότι είναι ονομαστικό. «Εκεί που είδαμε μείωση είναι όπου δεν υπήρχε ζήτηση και δεν είδαμε πολλούς εισακτέους τα προηγούμενα χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση τι έχει να συμβουλεύσει τους υποψηφίους των Πανελλαδικών ο κ. Βαφειαδάκης τόνισε τη σημασία της επανάληψης. «Θέλει μια προσέγγιση από τα παιδιά που να μην είναι τόσο αγχωτική και να ξέρουν ότι στη ζωή υπάρχουν και καθυστερημένες ευκαιρίες. Δεν είναι το απόλυτο οι Πανελλαδικές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος