Γ. Τούντας- Κορονοϊός: Επιφυλακτικός στην πλήρη άρση των μέτρων, λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης

Επιφυλακτικός στην υιοθέτηση χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού, που παίρνουν χώρες όπως η Δανία εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Τούντας καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς όπως επισήμανε είναι πολύ πιο μπροστά από μας στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού τους.

“Η Δανία στα ηλικιωμένα άτομα έχουν ποσοστό πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης 100%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στη χώρα μας δεν ξεπερνά το 75%” σημείωσε απαντώντας στο εάν συνιστά από τον Σεπτέμβριο να προχωρήσουμε στον προαιρετικό εμβολιασμό και στην Ελλάδα, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκινούν οι Δανοί, οι οποίοι αντιμετώπισαν με επιτυχία την πανδημία.

Όπως ανέφερε στη χώρα μας “οι ανεμβολίαστοι άνω των 60-65 ετών είναι και αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να διασωληνωθούν και να χάσουν τη μάχη για τη ζωή”.

Με ανησυχεί η άρση των μέτρων που έρχεται από αύριο τόνισε γιατί όπως εξήγησε κάθε χαλάρωση των μέτρων και κάθε ευκαιρία συνωστισμού είναι ένα “παράθυρο” για τη μετάδοση του ιού. Ωστόσο όπως διευκρίνισε “το επιδημικό κύμα είναι αυτή τη στιγμή σε αποδρομή και τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται πάντα ανάλογα και με την εξέλιξη της επιδημίας”.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος