Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Θάνο Σιαφάκα, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αξιολόγησης, καθώς και στη σχέση των οικονομικών εξελίξεων με το προσφυγικό:
“Οι οικονομικές εξελίξεις επηρεάζονται μεν από το προσφυγικό, άλλα είναι δύσκολο να θεωρήσει κάνεις ότι αυτό επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την αξιολόγηση”, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε:
“Σήμερα συνέρχεται ένα σημαντικό γιουρογκρούπ και στη συζήτηση που θα γίνει θα φανεί πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία, δηλαδή πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί και να κλείσει η αξιολόγηση. Ο αναπτυξιακός νόμος έχει τελειώσει, έχει σταλεί στην Κομισιόν και τους θεσμούς και μένει η συζήτηση για το δημοσιονομικο κόστος. Τέλη Μάρτη μαζί με την αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και η συζήτηση για το δημοσιονομικό κόστος”, είπε ο κ. Σταθάκης.
Μιλώντας για τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός δήλωσε σχετικά: “Η κεντρική ιδέα και στρατηγική της κυβέρνησης είναι η εξαίρεση, για μεγάλο διάστημα, της πρώτης κατοικίας και των μικρών επιχειρηματικών και καταναλωτικών δανείων”.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος