Γ. Σταμάτης (Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης) στο Πρώτο: Ερευνώνται και άλλα θέματα για τη ΜΚΟ εκτός από τις καταγγελίες (audio)

Για το σκάνδαλο με την «Κιβωτό του Κόσμου» και για το ποιος έλεγχε τις δομές μίλησε ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Υιοθεσίας και Αναδοχής, στο στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.  

Ο κ. Σταμάτης μιλώντας στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη,  διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι γίνονται μέσω της Περιφέρειας, της εκάστοτε περιοχής που βρίσκεται η συγκεκριμένη δομή, όπως και οι υπόλοιπες δομές και μέσα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ωστόσο επεσήμανε ότι «ήδη υπήρχαν διάφορα θέματα όσον αφορά το κομμάτι της λειτουργίας, το οποίο ερευνάται, πέραν των καταγγελιών που ήρθαν τώρα στο φως της δημοσιότητας».

«Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την παραδοσιακή μορφή των ιδρυμάτων που έχει η χώρα μας, ερχόμενη από τον προηγούμενο αιώνα, η αλήθεια είναι αυτή. Και ο στόχος μας και αυτό προσπαθούμε και έχουμε νομοθετήσει είναι το κομμάτι της ανάδοχης οικογένειας και της επείγουσας αναδοχής, ώστε όλα αυτά τα παιδιά στα οποία αίρεται η επιμέλεια, είτε η προσωρινή είτε για πάντα από τους γονείς, από ένα προβληματικό περιβάλλον, να πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Εκεί έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε ακόμα, είναι το μεγάλο στοίχημα ώστε όλα αυτά τα παιδιά να μην περνάνε το διάβα τους μέσα από αυτές τις δομές» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σταμάτης, τόνισε ότι στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες και επώνυμες καταγγελίες, «άνθρωπος ο οποίος έχει καταθέσει στην Εισαγγελία, το οποίο από μόνο του είναι πάρα πολύ σοβαρό». «Με βάση αυτά που γνωρίζουμε και γνωρίζετε καταγγέλθηκε συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο είναι και η κεφαλή της Κιβωτού, αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό» ανέφερε.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης, πέρα από τη διαδικασία των ανακριτικών αρχών που είναι σε εξέλιξη, «είναι η διασφάλιση καταρχήν της ψυχικής ηρεμίας όλων των παιδιών των ενοίκων σε όλες τις δομές της Κιβωτού σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μη διαταραχθεί γιατί αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος