Γ. Πλακιωτάκης για «Euroferry Olympia»: Η σκέψη μας είναι κοντά στις οικογένειες των αγνοουμένων – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

Όσο περνούν οι μέρες σίγουρα δυσκολεύουν τα πράγματα, σε κάθε όμως περίπτωση η σκέψη μας και η αγωνία μας είναι κοντά στις οικογένειες των αγνοουμένων, αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης για το «Euroferry Olympia».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο ανοιχτά των βορείων ακτών της Κέρκυρας προκειμένου να προστατευθεί από τις καιρικές συνθήκες και βεβαίως να συνεχιστούν οι εργασίες ναυαγοσωστικής με ασφάλεια ενώ είπε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης, κυρίως η περιφερειακή ψύξη.  Όπως σημείωσε όταν το πεδίο είναι ασφαλές από πλευράς τοξικού και θερμικού φορτίου θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

O υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει διεθνής κανονισμός που δεν επιτρέπει την παρουσία ατόμων στο γκαράζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και πρόσθεσε ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες όταν υπάρξει σαφές πόρισμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος