Γ. Παππάς – Πρόεδρος Ericsson: To 5G φέρνει επανάσταση, η Ελλάδα στους πρωτοπόρους της Ε.Ε (audio)

Τα δίκτυα 5ης γενιάς, 5G, φέρνουν επανάσταση στη προσβασιμότητα και την διασυνδεσιμότητα, με τους παραδοσιακούς χρήστες να έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα και ταχύτητα επικοινωνιών ενώ διευκολύνουν την εισαγωγή νέων εφαρμογών στη παραγωγική οικονομική διαδικασία, π.χ. βιομηχανία, γεωργία, ανέφερε ο Γιώργος Παππάς, επικεφαλής της Ericsson στην Ελλάδα, στο “Πρώτο Πρόγραμμα“.

Μιλώντας στην εκπομπήΚαθαροί Λογαριασμοί“, ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των επενδύσεων από τους παρόχους στο δίκτυο 5G για να μην μείνει η ΕΕ πίσω από τις ΗΠΑ και τις χώρες της Ανατολικής Ασίας, που έχουν ήδη πάρει κεφάλι, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι από τα πετυχημένα μοντέλα 5G στην Ευρώπη με την δημοπρασία του φάσματος το 2020 και την ίδρυση του Φαιστός Fund.

Το 4G έφερε εμπλουτισμό της εμπειρίας του χρήστη, ειδικά σε θέματα επικοινωνίας, οδήγησε σε έκρηξη επικοινωνίας στα social media, πρόσβαση σε μουσικές πλατφόρμες, ταινιών και βίντεο που θα μπορούσαμε να δούμε από το κινητό ή το tablet μας, το ηλεκτρονικό εμπόριο ενώ εταιρείες, όπως η Netflix, είδαν τον τζίρο τους να υπερδιπλασιάζεται την περίοδο που επεκτεινόταν το 4G, τόνισε.

Το 5G φέρνει πολύ περισσότερα αφού θα προσφέρει πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες και δυνατότητες διαχείρισης ενός πολύ μεγάλου αριθμού τερματικών, όχι μόνο παραδοσιακών χρηστών αλλά και κλάδων της οικονομίας, με πολύ μικρή καθυστέρηση στην απόκριση που υπάρχει στις εντολές, συμπλήρωσε.

Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα την αυτόνομη οδήγηση όπου ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό προσεγγίζει μια διασταύρωση. Οι αισθητήρες του στέλνουν τις μετρήσεις στο δίκτυο και μαζί με την εφαρμογή αυτόνομης οδήγησης αποφασίζουν τι θα κάνουν με βάση το πλάνο οδήγησης που έχει. “Όλο αυτό γίνεται σε χιλιοστό του δευτερολέπτου, πολύ πιο γρήγορα από την αντίδραση του ανθρώπου και σε πραγματικό χρόνο,” υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που εκφράζουν αρκετοί σχετικά με την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ο επικεφαλής της Ερικσον στην Ελλάδα ήταν καθησυχαστικός, επικαλούμενος τις μετρήσεις του διεθνούς οργανισμού, που είναι επιφορτισμένος με αυτό το θέμα και είναι αναγνωρισμένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ). Στη κινητή τηλεφωνία, τα όρια ακτινοβολίας είναι δεκάδες φορές χαμηλότερα από εκείνα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον άνθρωπο. “Θέλω να πω πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα με τις ακτινοβολίες,” κατέληξε.

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών, o κ. Παππάς ανέφερε ότι τα δίκτυα 5G σχεδιάστηκαν με τα θέματα ασφαλείας στο κορμό (core).

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος