Γ. Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ) στο Πρώτο: Γενική απεργία για την ακρίβεια στις 17 Απριλίου (audio)

«Ο ελάχιστος μισθός πρέπει να είναι τουλάχιστον το 60% του διάμεσου, δηλαδή τουλάχιστον 908 ευρώ. Το λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γι’ αυτό το ζητήσαμε. Και το δεύτερο, ότι πρέπει με συλλογικές συμβάσεις να καλύπτονται το 80% των μισθωτών και οι μισθωτοί καλύπτονται μόνο κατά 24%» ανέφερε ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ενόψει της 24ωρη γενική απεργίας την Τετάρτη 17 Απριλίου.

«Είμαστε η πρώτη χώρα στην ακρίβεια, οι προτελευταίοι στους μισθούς. Ευτυχώς υπάρχει η Βουλγαρία και σώζει την τιμή μας» προσέθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τη δέσμευση του κ. Βελόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Λύσης για σύνταξη 4.000 ευρώ, ο κ. Παναγόπουλος είπε χαρακτηριστικά «το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;».

«Ζητάμε να ληφθούν σοβαρά μέτρα για το μείζον θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και δυστυχώς φαίνεται να μην απασχολεί το πολιτικό μας σύστημα, την ακρίβεια που είναι στο Θεό. Και ενώ όλες οι μελέτες μέχρι πρόσφατα και η Τράπεζα της Ελλάδας το έδωσε στη δημοσιότητα και η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία οι μισθοί μας είναι στα τάρταρα. Και επειδή η ηγεσία εκφράζει τον πιο αδικημένο κατά τη γνώμη μου τομέα της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ζητάμε να αποκατασταθούν οι μισθοί μας, να υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις και κυρίως να μας δοθούν αυτά που μας στέρησαν. (…) Ζητάμε λοιπόν τις συλλογικές συμβάσεις πίσω που μας έχουν στερήσει με τους μνημονιακούς νόμους και παρά τις πολλές διαβεβαιώσεις απ’ όλους, ουδέποτε επανήλθε η συλλογική σύμβαση που είναι το καλύτερο μέσο και το πιο δημοκρατικό παραδεκτό σε όλη την Ευρώπη πλην της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας πως «η γενική απεργία είναι πολιτική απεργία, μια μεγάλη διαμαρτυρία, πρέπει να δώσεις το μεγάλο μήνυμα και αυτό επιχειρούμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος