Γ. Οικονόμου : Ζητούμε ειλικρινή συγγνώμη, τώρα προέχει η αποκατάσταση – Θα αποδοθούν ευθύνες στον κατάλληλο χρόνο

Υπήρξε πρόβλημα συντονισμού αναγνώρισε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και  Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας  σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1, για την διαχείριση των επιπτώσεων απο την κακοκαιρία.

Προέταξε ότι αυτή  την ώρα, προέχει  η ολοκλήρωση της διαδικασίας  αποκατάστασης , αλλά και ζήτησε «ειλικρινή συγγνώμη» εκ μέρους της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία των πολιτών από την κακοκαιρία. Ο ίδιος  διαβεβαίωσε πως «με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια, οι ευθύνες θα αποδοθούν στον κατάλληλο χρόνο».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έγιναν λάθη, υπήρξε πρόβλημα συντονισμού, είναι σαφές πως δεν έχουμε καταφέρει να φθάσουμε στο επίπεδο συντονισμού, που θέλουμε, για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα με επάρκεια», επεσήμανε ο και κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι  έγινε προσπάθεια  από την ώρα που το πρόβλημα είχε φτάσει σε μεγάλες διαστάσεις να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι. Ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει την προσπάθεια να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σύνολο των σπιτιών, όσο το δυνατόν ταχύτερα. Κάποια απ’ αυτά εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε, επίσης, ότι κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί ένας απολογισμός των αρρυθμιών, που παρουσιάστηκαν, ενώ επανέλαβε πως η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν μεγαλύτερη απ ό,τι αρχικώς είχε προβλεφθεί, ενώ και η κακοκαιρία ήλθε νωρίτερα, απ ό,τι αναμενόταν.

Στο θέμα της κατάρρευσης της Αττικής Οδού επανέλαβε ότι ο παραχωρησιούχος είχε εγγυηθεί ότι ο δρόμος θα λειτουργεί, για να προσθέσει αμέσως μετά  ότι «για κάθε δρόμο υπάρχει υπεύθυνος και αρμοδιότητα. Είτε αυτό αφορά το εθνικό δίκτυο, είτε κεντρικές αρτηρίες, είτε μικρά στενά. Ο κόσμος έχει την απαίτηση να έχει αποτέλεσμα και να ανταποκρίνεται ο κάθε υπεύθυνος σ’ αυτό».

Για τις αποζημιώσεις από «Αττική Οδό» και «ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

Ο κ. Οικονόμου υπεραμύνθηκε των χρηματικών αποζημιώσεων  από την «Αττική Οδό» και την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ»  λέγοντας  ότι δεν πρέπει να συνδέεται η αποζημίωση με τον οποιαδήποτε χαρακτηρισμό εξαγοράς της ταλαιπωρίας. Όταν ταλαιπωρείσαι και υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη κάποιου, πρέπει να υπάρχει αποζημίωση. Όπως κερδίζεις πολύ, πρέπει να αποζημιώσεις και όταν έχεις ευθύνη. Αυτό έγινε και με την «Αττική Οδό», αυτό έγινε και με την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Δεν είναι οι μόνες κινήσεις που έγιναν. Βρίσκονται σε εξέλιξη και κινήσεις της διερεύνησης και άλλων ευθυνών, για να επιβληθούν κυρώσεις με βάση τις συμβάσεις που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, το τι θα κάνει και ο κάθε πολίτης, με τα εργαλεία που του δίνει η συντεταγμένη Πολιτεία, είναι στη διακριτική του ευχέρεια να το κάνει, διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος