Γ. Οικονόμου: Πρωτοβουλίες σε τρεις άξονες για αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών, πραγματοποιήθηκε το πρωί για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι παρεμβάσεις που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια βοήθησαν ουσιαστικά ώστε οι Αρχές να φθάσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των εννέα εκ των 11 υπόπτων της δολοφονίας αυτής.

Πρόσθεσε δε ότι είναι πάγια η βούληση του πρωθυπουργού να συνεχιστεί η έμπρακτη προσπάθεια και να οδηγηθούμε σε ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των φαινομένων βίας. Κάθε ποινική πράξη θα μπορεί να εξακριβώνεται και να τιμωρείται, συμπλήρωσε.

Οι πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της οπαδικής βίας θα κινηθούν σε τρία επίπεδα:

  • Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους αλλά και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή.
  • Αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία.

Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα παριλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες.

Η αντιμετώπιση της οπαδικής αλλά και της νεανικής βίας αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά, αλλά και προς την υγιή αθλητική κοινότητα και τα εκατομμύρια των σωστών φιλάθλων στη χώρα μας. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν την ελληνική πολιτεία στην προσπάθεια εξάλειψης της αθλητικής βίας. Άλλωστε πρόκειται για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους” κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος