Άμεση απάντηση στις νέες προκλήσεις Ακάρ – «Ρητορικός παροξυσμός και ακρότητες που βασίζονται σε ψέματα»

Array

Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος χαρακτήρισε την χώρα μας «κράτος-πειρατή», η σκυτάλη των εμπρηστικών δηλώσεων επανέρχεται στον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, που κατηγόρησε την Ελλάδα για «διπρόσωπη» πολιτική. «Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες», είπε. «Για ρητορικό παροξυσμό της Τουρκίας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια και αυτό το έχει αντιληφθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας» τόνισε απαντώντας στους νέους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Επίσης ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε τις “κατηγορίες” Ακάρ «ακρότητες που βασίζονται σε ψέματα, σε διαστρέβλωση της ιστορίας, της διεθνούς νομιμότητας, των Συνθηκών και της πραγματικότητας που υπάρχει στο Αιγαίο», ενώ αντέτεινε πως η Ελλάδα απαντά «με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, κρατώντας κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στο διάλογο».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε μάλιστα πως η Τουρκία κάνει προσπάθειες για να χαλαρώσει η ένταση στην περιοχή.

«Παρά τις προσπάθειες που κάνουμε με καλές προθέσεις, δυστυχώς η γείτονάς μας Ελλάδα συνεχίζει κάθε φορά να αυξάνει την ένταση με προκλητικές ενέργειες και προκλητική ρητορική. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το εμποδίσουμε αυτό», δήλωσε ο Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες, Δευτέρα, στην Άγκυρα.

«Οι πολιτικοί στην Ελλάδα κατηγορούν την Τουρκία για επιθετικότητα. Πρόκειται για υποκρισία. Γι’ αυτό τους ρωτάμε, δεν έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους;», δήλωσε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για «να εκμεταλλευτεί και να διαστρεβλώσει» κάθε γεγονός, για να επηρεάσει τρίτα μέρη με «ψέματα και συκοφαντίες» και για να διαμαρτυρηθεί για την Τουρκία σε τρίτα μέρη, προσθέτοντας: «Με την έννοια αυτή, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ασκείται μια διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια διπρόσωπη πολιτική».

Ο Ακάρ, ο οποίος επανέλαβε τον τουρκικό ισχυρισμό ότι η Ελλάδα παρενόχλησε τουρκικά αεριωθούμενα «κλειδώνοντάς» τα στα ραντάρ, δήλωσε πως η χώρα του καλεί σε διάλογο για την ειρηνική επίλυση των διμερών προβλημάτων.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος