Γ. Οικονόμου: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όποια δυνατότητα υπάρχει αξιοποιείται προς όφελος της κοινωνίας

Array

«Ο κ. Ανδρουλάκης γενικώς αντιμετωπίζει με τρικυμιώδη προσέγγιση την υπόθεση της κυρίας Καϊλή σε όλα τα επίπεδα. Η ελληνική δικαιοσύνη ούτε συγκαλύπτει, ούτε καλύπτει. Με τρόπο με τον οποίο η ίδια κρίνει και αξιολογεί, κινεί, ψάχνει και διερευνά όλες τις υποθέσεις, όπως πρέπει να τις κάνει, εκ του ρόλου της ως πυλώνας της δημοκρατίας» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

«Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι πώς από μία υπόθεση που αφορά ένα στέλεχος μέχρι πριν από λίγες ημέρες του ΠΑΣΟΚ, μία ευρωβουλευτή, μέλος της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών, ο κ. Ανδρουλάκης καλεί τον κόσμο να οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Αναφέρει ότι ήταν «Δούρειος Ίππος» της Νέας Δημοκρατίας ένα στέλεχος για χρόνια του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ήταν πολιτικά συνδεδεμένος στενά από το 2014. Από την υπόθεση της κυρίας Καϊλή, προσπαθεί με μια υπέρβαση κάθε λογικής, με κωμικοτραγικά επιχειρήματα, με κινήσεις παιδικού τύπου -όπως να διαγράφει τις αναρτήσεις του στα social media- να κάνει το πρόβλημα αυτό του χώρου του, πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι απορίας άξιο» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στις εκλογές ο ίδιος εκτίμησε ότι σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής η Νέα Δημοκρατία θα πάρει αυτοδυναμία, διότι στις εκλογές ο κόσμος θα κρίνει πολιτικά, θα ζυγίσει και θα δει την Ελλάδα του σήμερα με την Ελλάδα του 2019.

«Τον πρωθυπουργό τον εμπιστεύεται η ελληνική κοινωνία, τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Τον πρωθυπουργό που έχει καταφέρει να κρατήσει την κοινωνία και την πατρίδα όρθια εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων. Τον πρωθυπουργό που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να του αντιτάξει κάτι, σε ό,τι αφορά τα καθημερινά, τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων και της πατρίδας. Στις εκλογές αυτές θα αναμετρηθούν για το αξίωμα του πρωθυπουργού δύο πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει και οι δύο στη θέση αυτή» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, από την άλλη πλευρά, αφού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν αντέδρασε σε καμία στιγμή αυτής της ιστορίας ούτε αμήχανα, ούτε ενοχικά, ανέφερε «αυτή η ιστορία ξεκίνησε γιατί ήθελαν να μας πουν στην αρχή ότι “έχει στήσει ο Μητσοτάκης μια φάμπρικα και παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους”. Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις 10, 15, 20 μονάδες ή η κοινωνία τον εμπιστεύεται επειδή έχει αυξήσει μισθούς, συντάξεις, έχει μειώσει φόρους, έχει θωρακίσει τη χώρα. Αλλά “γιατί ακούει τους πολιτικούς του αντιπάλους”. Αυτό έλεγαν. Βγαίνει τώρα ότι όλη αυτή η ιστορία των παρακολουθήσεων -επαναλαμβάνω όσα απ’ αυτά είναι αλήθεια ή τα μυθεύματα τους με τον οποιοδήποτε τρόπο- αφορούσε εμάς. Αφορούσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ανθρώπους με τους οποίους έχει συμπορευθεί 30 χρόνια, ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους με τους οποίους έχει διαχειριστεί μείζονα πράγματα. Αυτά είναι αδιανόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να αφήσει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Και ό,τι χρειαστεί για να το κάνει αυτό, πρέπει να το κάνει» συμπλήρωσε.

Τέλος, όσον αφορά στη στήριξη των πολιτών ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει, ότι ό,τι δυνατότητα υπάρχει πάντοτε αξιοποιείται προς όφελος της κοινωνίας. «Όχι όμως ως προς την επικοινωνιακή της διάσταση. Με σκοπό να πιάνει τόπο, να είναι σωστά μετρημένη και να είναι αντίστοιχη της σοβαρότητας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι» επισήμανε.

«Αυτό που σίγουρα συμβαίνει και ξέρει ο κόσμος είναι ότι σε λίγες μέρες από τώρα, οι πιο ευάλωτοι από τους συμπολίτες μας θα πάρουν 250 ευρώ ενίσχυση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση, όμως, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει φύγει τελείως από το τραπέζι και από την ατζέντα της συζήτησης ο λογαριασμός στο σπίτι. Όλα αυτά δεν έγιναν εν κενώ. Έγιναν γιατί μετρημένα, σωστά, εύστοχα, η κυβέρνηση δείχνει και αντιλαμβάνεται τι γίνεται και στηρίζει τον κόσμο» σημείωσε.

«Οι αστυνομικοί θα πάρουν την ενίσχυση. Για τους πυροσβέστες έγινε και εκεί η αναγκαία προσθήκη, που έπρεπε να γίνει. Το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύει, πάντοτε, ότι κάθε δυνατότητα που υπάρχει αξιοποιείται και για να αποδώσει δικαιοσύνη και συμβολικά σε ανθρώπους που έβαλαν «πλάτη» όλο το προηγούμενο διάστημα και για να βοηθήσει τους ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα σε συνθήκες που είναι δύσκολες. Το γεγονός ότι η χώρα αντέχει και παρουσιάζει αυτά τα επιτεύγματα στην οικονομία, αλλά και την ανθεκτικότητα στην πίεση, δεν έγινε στην τύχη. Έγινε γιατί υπάρχει μια κυβέρνηση συμπαγής, που αποφασίζει γρήγορα με επαγγελματισμό, με τεχνογνωσία για να δίνει λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος