Γ. Οικονόμου για πυρκαγιές: Δείχνει να αποδίδει ο σχεδιασμός, τα δύσκολα παραμένουν μπροστά μας

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις από 2 καναντέρ, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου Αργολίδας.

Σύμφωνα με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ Πέγκυ Μπρούσαλη, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά σε αυτή την περιοχή. Ωστόσο, τα πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν την κατάσβεση, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση, γεγονός αρκετά αβέβαιο, αφού στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Το βράδυ ήταν δύσκολο για τους κατοίκους του Κρανιδίου, κυρίως όμως για τους επισκέπετες του ξενοδοχείου, το οποίο εκκενώθηκε. Οι τουρίστες, κατά το ρεπορτάζ, απομακρύνθηκαν σε ασφάλεια, αλλά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, είτε με λεωφορεία είτε με σκάφη από θαλάσσης. Το ξενοδοχείο υπέστη ζημιές, αλλά δεν υπήρχε επέκταση της φωτιάς. Επιπλέον, έχουν καταστραφεί και ελαιόδεντρα. Ακόμη, έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για παν ενδεχόμενο.

Μέσα σε μια «κόλαση» φωτιάς, πυροσβέστες και εθελοντές, έδωσαν μάχη ώστε να μην φτάσει η φωτιά στην Ιτέα. Χθες την νύχτα, οι φλόγες έφτασαν τον δρόμο που οδηγεί από την Ιτέα στο Γαλαξίδι, με τις αρχές να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, «δείχνει να αποδίδει ο σχεδιασμός, είμαστε καλά προετοιμασμένοι, αλλά τα δύκολα παραμένουν μπροστά μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος