Γ. Μπουλμπασάκος: Πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το οδικό σύστημα για ασθενείς και γιατρούς

Για τη διαχείριση των περιστατικών Covid-19 καθώς και την φροντίδα των εκτάκτων περιστατικών υγείας στα νοσοκομεία της Αττικής, εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς, μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στον Ευαγγελισμό.

“Το νοσοκομείο όσον αφορά τις κλινικές non Covid είναι πλήρες και κάνουμε προσπάθειες για να δώσουμε εξιτήρια προκειμένου να έχουμε ελεύθερα κρεβάτια. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να υπάρχει μια προσυνενόηση. Οι ασθενείς που θα προσφύγουν στο σύστημα θα εξυπηρετηθούν. Θα κάνουμε τα απαραίτητα”, δήλωσε στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο κ. Μπουλμπασάκος.

Πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το οδικό σύστημα

“Από το πρωί είμαστε σε μια διαδικασία  για το πώς θα αντικαταστήσουμε συναδέλφους που δεν μπορούν να έρθουν στο νοσοκομείο”, επισήμανε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο ώστε να μπορεί να πηγαίνει στις δομές υγείας το υγειονομικό προσωπικό και οι ασθενείς.

Πολυπαραγοντικό το θέμα της αυξημένης θνητότητας

Μια ημέρα μετά τους 111 νεκρούς από την πανδημία ο κ. Μπουλμπασάκος επιχείρησε να εξηγήσει την αυξημένη θνητότητα στη χώρα μας, λέγοντας ότι θα χρειαστεί σίγουρα κάποια έρευνα.

“Τα αίτια είναι πολυπαραγοντικά”, είπε και εξέφρασε την άποψη ότι ο χαμηλός αριθμός εμβολιασμένων στις ηλικίες άνω των 60 ετών συμβάλλει σε αυτό καθώς και οι 300.000 άνθρωποι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό για τους δικούς τους λόγους. Όπως δήλωσε, “έχουμε ένα ποσοστό θανάτων που και εμάς μας εκπλήσσει. Θα πρέπει να δούμε αν οι θάνατοι έγιναν μέσα σε νοσοκομείο ή εκτός, αν ήταν ανεμβολίαστοι ή αν είχαν κάνει την 3η δόση όσοι έχασαν τη ζωή τους”.

Επιπλέον, όπως είπε, ο μεγάλος αριθμός ημερήσιων θανάτων οφείλεται και στην απουσία μη οργανωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας. Είναι κάποια συστήματα που πρέπει να δούμε την επαύριο. Δεν αξιοποιήσαμε τον ιδιωτικό τομέα. Το να έρχονται τα περιστατικά Covid-19 να τα διαχειριζόμαστε εμείς και μετά να μπαίνουν σε μια λίστα για να επιλέξουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν είναι σωστό. Το λιγότερο που μπορώ να πω ότι είναι ένα μη λειτουργικό σχέδιο από το υπουργείο Υγείας. Πρέπει να αντέξει το ΕΣΥ για να μη θρηνήσουμε περισσότερα θύματα”, τόνισε.

“Στις κλίνες ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τη Δέλτα. Έχουμε πολλές νοσηλείες γιατί έχουμε πρόβλημα με τους εμβολιασμούς. Υστερούμε στους εμβολιασμούς πάνω από 60 ετών. Εκεί έχουμε πρόβλημα. Είναι και ο εμβολιασμός είναι και τα φάρμακα. Τα μέτρα και το κλειδί για να ξεπεράσουμε την πανδημία”, συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος