Φρουρούμενα, αλλά ανοικτού τύπου, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που θα παραχωρήσει ο στρατός για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας.
Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως τα δύο στρατόπεδα θα είναι συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων και τόνισε πως με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται οι εργασίες για τα hotspots σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ανέφερε ότι στα hot spots θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών. Θα παραμένουν εκεί έως 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στο εσωτερικό της χώρας.
Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι έως και τον Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 – 80% των εισερχομένων, αλλά από τον Δεκέμβριο και μετά οι πρόσφυγες αποτελούν μόνο το 45-55%.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος