Γ. Κουτρουμάνης: Το νέο νομοσχέδιο φέρνει περαιτέρω διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (audio)

Η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχουμε μία περαιτέρω διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, δηλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 & 105,8) ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αναφερόμενος στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που βρίσκεται από χθες σε διαβούλευση. Ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε ότι ύστερα από όσα έχουν συμβεί στην αγορά εργασίας μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και την πανδημία και έχουν οδηγήσει σε μία πλήρη απορρύθμιση, θα περίμενε να δει κανείς ένα πλαίσιο επαναρύθμισης ώστε να υπάρξει προστασία των εργαζομένων που είναι ο αδύναμος κρίκος της επιχείρησης

Παράλληλα ανέφερε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας έχει ξεκινήσει από το 1990 και από το 2010 έγινε μία περαιτέρω διεύρυνση της διευθέτησης του χρόνου, όμως υπήρχαν άλλες οι συνθήκες τότε και άλλες τώρα και σημείωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες και στο 8ωρο.

“Όλοι οι εργαζόμενοι υποκύπτουν στις πιέσεις του εργοδότη”, είπε ο κ. Κουτρουμάνης και πρόσθεσε ότι “έχουμε μία περαιτέρω διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Για το θέμα των απολύσεων ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως είναι ελεύθερες και σήμερα και πρόσθεσε: “Με τα προηγούμενα δεδομένα, ο απολυόμενος αν δικαιωνόταν δικαστικά, επανερχόταν στην εργασία του και έπαιρνε τους μισθούς υπερημερίας του, αυτό που αλλάζει τώρα είναι ότι θα δίνεται ένα ποσό συμπληρωματικής αποζημίωσης με βάση και τις δυνατότητες της επιχείρησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος