Γ. Κωτσιόπουλος: Να προχωρήσει ο εμβολιασμός ιατρών – νοσηλευτών για να μην έχουμε απώλειες (videο)

Για τις κινήσεις που γίνονται ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, μίλησε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός γίνεται με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν. Βρίσκεται σε εφαρμογή το “κόκκινο σενάριο” ακραίων συνθηκών του ΕΣΥ. Επίσης ανέφερε ότι με συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα έχουν προστεθεί κρεβάτια στο ΕΣΥ και για το μέτρο των επιτάξεων ανέφερε ότι είναι υποχρεωτικό μέτρο, ενώ “εμείς πιστεύουμε στη συμφωνία”. Δήλωσε ότι έχουν αναπτυχθεί πολυδύναμες ΜΕΘ covid, που έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ανέφερε ότι έχουν γίνει 10.000 προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου προσωπικού και θα συμβάλλουν και γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα.

Ακολούθως μιλώντας για τον εμβολιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είπε ότι το 80% του ιατρικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί, ενώ λίγο πάνω από το 50% του νοσηλευτικού προσωπικού και των άλλων ειδικοτήτων, έχουν κάνει το εμβόλιο και ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων.

Επανέλαβε ότι το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά προσωπική ευθύνη, επαγγελματισμός και ηθική υποχρέωση προς τους ασθενείς. Τόνισε ότι είναι ένα ασφαλές εμβόλιο και πως πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός του προσωπικού για να μην έχουμε απώλειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος