“Ο κ. Μεϊμαράκης μπορούσε άνετα να επικρατήσει, αλλά προκάλεσε προβλήματα στον εαυτό του”, τόνισε ο Γιώργος Κύρτσος , εξηγώντας ότι αυτό έγινε γιατί στην αρχή δεν ήταν σίγουρος εάν ήθελε να είναι υποψήφιος, υπογράμμιζε την αντιπαλότητά του με το σύστημα της Συγγρού και επίσης άρχισε τα περί νεοφιλελευθερισμού, πράγμα που τον οδήγησε σε αδιέξοδο.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, δήλωσε ότι: “αν και ο κ. Μεϊμαράκης τα πήγε πολύ καλά με το 28% στις προηγούμενες εκλογές, είχε έντονα αρνητική διάθεση για τον Αντώνη Σαμαρά και θεωρούσε ότι τον αμφισβητούσε τόσο ο ίδιος, όσο και οι κύριοι Γεωργιάδης και Βορίδης, και του δημιουργούσαν προβλήματα”. “Είδα έναν πρόεδρο στις Βρυξέλλες”, τόνισε ο κ. Κύρτσος, “που είχε χάσει την ψυχραιμία του, ήταν έντονα αντισαμαρικός και δεν μπορώ να εξηγήσω, γιατί τότε έδωσε ο ένας την ευκαιρία στον άλλο να γίνει πρόεδρος”.
Ο κ.Κύρτσος πρόσθεσε ότι: “στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει μία πτέρυγα στην οποία ανήκει και ο κ. Μεϊμαράκης, κατά την άποψη της οποίας, όποιος προσπαθεί να βάλει μια τάξη σε οτιδήποτε χρειάζεται, όπως το ασφαλιστικό, είναι νεοφιλελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνία, βλέπει αριθμούς και όχι ανθρώπους, κλπ”.
Σχετικά με τις συντάξεις, ο κ. Κύρτσος είπε ότι: “είναι αναπόφευκτο και θα υπάρξουν περικοπές. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτά που έλεγε προεκλογικά, έχασε πολύτιμο χρόνο”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “είναι θετικό που προσπαθεί να βάλει τάξη στο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε καν με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους πιστωτές”. Επιπλέον, ο κ. Κύρτσος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει θεσμικά τη διαδικασία συνεννόησης και όχι επιλεκτικά όπως έγινε με τον ΣΕΒ, γιατί αυτό, όπως είπε, είναι τακτικισμός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος