Γ. Κυρίτσης: “Περισσότερες από 8.000 νέες θέσεις φιλοξενίας για τους πρόσφυγες θα ενεργοποιηθούν ως τις 17 Μαρτίου” (aud)

“Μέχρι της 17 του μήνα θα έχουν ενεργοποιηθεί περίπου 8.000 με 8.500 παραπάνω θέσεις φιλοξενίας”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Νίκο Τσιμπίδα ο Επικεφαλής του Συντιονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση: “οι θέσεις αυτές θα προκύψουν από τις επεκτάσεις των υπαρχουσών δομών, αλλά και την λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας στην Ήπειρο και αλλού”.

Ο κ. Κυρίτσης επίσης δήλωσε ότι πρόκειται να μεταβεί και να εγκατασταθεί ένα κλιμάκιο του Υπ. Μεταφορών στην Ειδομένη ώστε να οργανώσει την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας. Τέλος ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι: “Σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, θα πρέπει να εναρμονισθούν οι κανονισμοί και το νομικό οπλοστάσιο της Ευρώπης με βάση τη σημερινή πραγματικότητα και πως αυτό το ζήτημα τίθεται από την ελληνική πλευρά μετ’ επιτάσεως”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος