Γ. Καββαθάς: Η εστίαση θα περάσει δύσκολο χειμώνα – Ν. Θωμαϊδης: Οδηγούν την πανδημία οι ανεμβολίαστοι (video)

«Ελεύθερη θα είναι η διασκέδαση για τους εμβολιασμένους από το Σάββατο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Θωμαίδη, καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠ, σχολίασαν τις αλλαγές στη διασκέδαση και το πώς αναμένεται να επηρεάσει επιδημιολογικά τις περιοχές της χώρας.

«Αν τηρηθούν τα μέτρα και είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες με πιστοποιητικό δεν θα υπάρξει αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι από τους ανεμβολίαστους και όποιους είναι φορείς και δεν τηρούν προστατευτικά μέτρα. Οι ανεμβολίαστοι και όσοι δεν τηρούν τα μέτρα οδηγούν την πανδημία», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Νίκος Θωμαϊδης.

Αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο έχουμε κάποια μικρή αύξηση, ενώ στην υπόλοιπη χώρα είναι σταθερή κατάσταση, γεγονός που κάνει τον ειδικό να αισιοδοξεί για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Σχολιάζοντας το κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας ο κ. Θωμαϊδης ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση του ιικού φορτίου σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα (Λαμία) Θράκη και Ήπειρο.

Μιλώντας για τη δια ζώσης εκπαίδευση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ο καθηγητής αναφέρθηκε στο ΕΚΠΑ όπου διδάσκει, λέγοντας ότι «σε όλες τις σχολές γίνονται μαθήματα. «Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τους φοιτητές. Ακολουθούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο ΕΚΠΑ το ποσοστό εμβολιασμού φτάνει το 80%».  Και όπως τόνισε, έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού τόσο για την καθαριότητα των πανεπιστημίων όσων και για την επιτήρηση και έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Πώς σχολίασε τα νέα μέτρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ

«Από τις 15 Ιουλίου για τα καταστήματα που είχαν μόνο εσωτερικούς χώρους και από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου ο κλάδος της εστίασης είναι σε ένα μίνι lockdown. Στους εσωτερικούς χώρους έχει ορίσει η Πολιτεία ότι μπαίνουν εμβολιασμένοι και νοσήσαντες. Αυτό που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός υγείας είναι οι αλλαγές που έρχονται: επιτρέπεται η πληρότητα στο 100% στους κλειστούς χώρους, δεν υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών ή των σκαμπό αν είναι μπαρ, η μουσική επιτρέπεται ακόμα και αν η περιοχή είναι στο κόκκινο. Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι έχουν την υποχρέωση να λαμβάνουν οι ίδιοι τα μέτρα προστασίας. Το νεότερο είναι ότι στις κόκκινες περιοχές δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας», δήλωσε ο κ. Καββαθάς.

Και όπως είπε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ, «ο κλάδος θα περάσει ένα δύσκολο χειμώνα γιατί εκ των πραγμάτων θα έχουμε το 50% των δυνητικών πελατών μας. Δυστυχώς, οι ανεμβολίαστοι στην χώρα είναι σε ένα υψηλό ποσοστό, συν το φόβο που υπάρχει, συν τις μεικτές παρέες… Περιμένω από την πλευρά της κυβέρνησης μέτρα αντισταθμιστικά ώστε να κρατήσουμε βιώσιμες της επιχειρήσεις μας και να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Να μην ξεχνάμε ότι ο κλάδος της εστίασης απασχολεί 400.000 εργαζόμενους και έχει έναν τεράστιο πολλαπλασιαστή, από τον πρωτογενή έως τον τριτογενή τομέα, επηρεάζοντας σχεδόν 1 εκατ. εργαζομένους με την καλή ή κακή λειτουργία του κλάδου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος