Γ. Καραγιάννης για την επέκταση του Μετρό: Ανοίγουν και τα δεκαπέντε εργοτάξια – Θα αλλάξουν όλες οι μετακινήσεις μας (video)

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για τα έργα του Μετρό που είναι σε εξέλιξη και την ολοκλήρωση αυτοκινητόδρομων που αναμένεται να μεταμορφώσουν τη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας για την παράδοση στην κυκλοφορία του «ορφανού» χιλιομέτρου στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, μετά από δεκαέξι χρόνια διεργασιών. «Ήταν μια εκρεμμότητα γιατί δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Υπήρχαν διάφορα ζητήματα όσον αφορά στις απαλλοτριώσεις και στις αντιδράσεις» ανέφερε ο κ. Καραγιάννης τονίζοντας ότι με την ολοκλήρωση του έργου αυτού «κερδίσαμε τη μάχη του αυτονόητου».

Με πολύ γοργούς ρυθμούς η κατασκευή της γραμμής 4

Αναφερόμενος στη νέα γραμμή τέσσερα (4) του Μετρό στην Αττική με τους δεκαπέντες σταθμούς που πρόκειται να δημιουργηθούν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Ξεκινήσαμε τις εργασίες από την αρχή σχεδόν της χρονιάς. Πάμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ανοίγουν και τα δέκαπέντε εργοτάξια (του Μετρό) που χρειάζεται σε όλη την Αθήνα και στους όμορους δήμους. Ουσιαστικά με αυτό το έργο θα αλλάξουν όλες οι μετακινήσεις μας στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη στις περιοχές που θα ξεκινήσουν τα έργα θα υπάρχει κάποια ταλαιπωρία των πολιτών ωστόσο όταν αυτά ολοκληρωθούν θα είναι πολύ ευνοημένες.

«Υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Αθηναίων ώστε να αυξήσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, να αυξήσουμε τα δέντρα που υπάρχουν. Ότι βρούμε θα το αποκαταστήσουμε και θα προσθέσουμε και 3.000 δέντρα σε όλους τους σταθμούς», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης αποκαλύπτωντας ότι τα δέντρα που μεταφέρονται επαναχρησιμοποιούνται σε ποσοστό 70%.

«Δεν έχουμε περίσσευμα πρασίνου στην Αττική. Θα αυξήσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα» τόνισε ο κ. Καραγιάννης. Όσον αφορά το πρόβλημα με το πάρκινγκ στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό εξέφρασε την άποψη ότι θα λυθεί.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφερόμενος στην εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία δήλωσε ότι «θα φροντίσουμε να υπάρξουν παρατάσεις στην εκτέλεση των έργων».

Όπως ανέφερε «πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο είναι η υπογειοποίηση του ηλεκτρικού προς Πειραιά», ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι μέσα στον μήνα θα δημοπρατηθεί η κατασκευή του προαστιακού της Δυτικής Αττικής.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος