Γ. Καμίνης: “Tο πρώτο σύμφωνο συμβίωσης να υπογραφεί στο Δήμο Αθηναίων για λόγους συμβολικούς” (aud)

“Θα ήθελα το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης να υπογραφεί στο Δήμο Αθηναίων για λόγους συμβολικούς και πολιτικούς”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο κ. Καμίνης για το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ότι: “υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία από ξένες χώρες και θέλει να ακούσει τα στοιχεία που έρευνες που έχουν γίνει, χωρίς ηθικολογίες και προκαταλήψεις”.

«Ό,τι στο επίπεδο της καθημερινότητας της ζωής είναι φυσιολογικό δεν μπορεί παρά κάποια στιγμή να εδραιωθεί και στο επίπεδο του νόμου» επεσήμανε ο κ. Καμίνης. Σχετικά με όσα έγιναν και ειπώθηκαν στη Βουλή χθες βράδυ, δήλωσε ότι: «η ζωή έχει ακαταμάχητη δύναμη, δεν είδαμε κόμματα να καταψηφίζουν, είδαμε μία οριζόντια αντιπαράθεση να περνά μεταξύ ανθρώπων που σκέφτονται με έναν τρόπο προοδευτικό και άλλων που σκέφτονται με συντηρητικό τρόπο».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων για το θέμα των μεταναστών, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι: “παίζει κρυφτούλι, όπως είπε, γιατί δεν απαντά εάν θα ανοίξει στρατόπεδα για να δεχθούν μετανάστες”…. «Έχω απευθύνει την ερώτηση σε κυβερνητικούς παράγοντες και η απάντηση που παίρνω είναι να σηκώνουν τους ώμους» τόνισε και πρόσθεσε ότι: «δεν τολμάνε να πούνε τίποτα και αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ρωτάω ευθέως τι συμβαίνει, τι μας κρύβουν. Εκτός και εάν ο στρατός αποτελεί στεγανό και η υπόλοιπη κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει πρόσβαση».

Ο κ.Καμίνης ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα δημιουργηθεί στο Δήμο Αθηναίων αποτεφρωτήριο, αφού τα νομοθετικά προβλήματα λύθηκαν και απομένει μόνον το θέμα ενοικίασης ή αγορά του χώρου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος