ertnews.gr

Γ. Καλτσάς για ρήτρα αναπροσαρμογής: Εντός της εβδομάδας καταθέτουμε αγωγές εναντίον και των υπολοίπων παρόχων (video)

18/06 12:53
Γ. Καλτσάς για ρήτρα αναπροσαρμογής: Εντός της εβδομάδας καταθέτουμε αγωγές εναντίον και των υπολοίπων παρόχων (video)

Εν αναμονή της απόφασης του Άρειου Πάγου για την ρήτρα αναπροσαρμογής, ο δικηγόρος Γιώργος Καλτσάς που εκπροσωπεί τις οργανώσεις καταναλωτών που ζητούν την κατάργησή της αποκάλυψε ότι μετά τη ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι θα «μπουν στο στόχαστρο».

«Με το αίτημα αυτό ο πάροχος επιχειρεί να μετατρέψει την πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε δικαστήριο ουσίας. Εμείς θεωρούμε ότι είναι αβάσιμο το αίτημα και θα απορριφθεί διότι η ίδια η συλλογική αγωγή εξυπηρεί πληρέστερα τους σκοπούς που επιχειρεί η πιλοτική δίκη» επισήμανε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο έγκριτος νομικός.

Μιλώντας για την υπόθεση ο κ. Καλτσάς αποκάλυψε ότι οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων προσκόμισαν στον Άρειο Πάγο όλα τα απαραίτητσ δικαιολογητικά καθώς και προγενέστερες αποφάσεις δικαστηρίων προκειμένου να σταματήσει να ισχύει η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι «εντός της εβδομάδας καταθέτουμε αγωγές εναντίον και των υπολοίπων παρόχων ενέργειας», συμπληρώνοντας ότι η προσωρινή προστασία των κατανωλωτών ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Ένα κοινωνικό αγαθό έχει καταστεί χρηματιστηριακό

«Αν η δίκη παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η δίκη θα αναβληθεί και ως εκ τούτου θα ζητήσουμε τη διατήρηση της προσωρινής προστασίας κατανωλωτών», συμπλήρωσε ο κ. Καλτσάς.

Όπως τόνισε η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον οικονομικό προϋπολογισμό των οικογενειών: «Είναι ένας μηχανισμός που δίνει στον πάροχο τη δυνατότητα να διαμορφώνει κατά το δοκούν το τίμημα, ενώ ο καταναλωτής αδυνατεί να καταλάβει το μέγεθος των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει». Πρόσθεσε δε, ότι «ένα κοινωνικό αγαθό έχει καταστεί χρηματιστηριακό αγαθό».

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version