Γ. Καλλιακμάνης: Δεν ήταν στον αέρα οι πυροβολισμοί που τραυμάτισαν παιδιά – Πάνω από 1.500.000 τα παράνομα όπλα

«Οι γονείς των παιδιών δεν μιλάνε, δεν λένε τι έγινε ακριβώς. Λένε ότι κάποιος βγήκε από ένα αυτοκίνητο και πυροβόλησε στον αέρα. Δεν πυροβόλησε αδιακρίτως, στόχευε κάποιους, γιατί όταν από πυροβολισμούς στον αέρα τα σκάγια κυνηγετικού όπλου, δεν εισέρχονται μέσα στο δέρμα των παιδιών». Με τα λόγια αυτά  ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, επανέρχεται, μιλώντας στην ΕΡΤ στο περιστατικό στον Κορυδαλλό, με τραυματίες τρία παιδιά 2-3 ετών και επισημαίνει:

Ανέρχονται σε 1.500.000 τα παράνομα όπλα, που είτε δεν υπάρχει άδεια κατοχής είτε δεν αγοράστηκαν νόμιμα. Κυνηγετικό όπλο μπορεί κάποιος να αγοράσει, να έχει άδεια κατοχής αλλά χωρίς να έχει άδεια κυνηγίου. Για παράδειγμα οι Ρομά δεν παίρνουν άδεια για κυνήγι. «Και εδώ είναι το οξύμωρο με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί η Πολιτεία», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.


«Ένα χαρτί από ψυχίατρο και παθολόγο είναι οι προϋποθέσεις που οι περισσότεροι τις έχουνε. Άρα κάποιος αγοράζει ένα όπλο κυνηγετικό, παίρνει άδεια κατοχής. Αν δεν είναι κυνηγός, μπορεί να κατέχει το όπλο, δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να κάνει χρήση». Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη υπάρχουν πάρα πολλά πολεμικά όπλα στη χώρα μας και προέρχονται από γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία που έχει και βιομηχανία καλάσνικοφ. ‘«Ανοιξαν οι φυλακές, λήστεψαν αποθήκες, πήραν όπλα, καλάσνικοφ τα οποία δεν είναι από τη Ρωσία, αλλά αλβανικής κατασκευής», υπενθύμισε και πρόσθεσε:

«Κατ’ αρχήν πρέπει να ελεγχθούν τα παράνομα όπλα που έρχονται από το εξωτερικό και αυτά που υπάρχουν ήδη. Μιλάμε για τα πολεμικά. Πολλές φορές η αστυνομία εξιχνίασε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος με κυκλώματα που εμπλέκονται στην εισαγωγή παράνομων όπλων. Όσον αφορά τακυνηγετικά όπλα, πρέπει να θεσπιστεί πλαίσιο με συγκεκριμένους κανόνες για το πώς πρέπει να φυλάσσονται».

Πηγή: ΕΡΤ – «Newsroom»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος