Γ. Γκόλιας, πρόεδρος του ΟΑΣΑ: Πριν το δακτύλιο καταγράφονταν ταχύτητες 10 χλμ./ώρα στο κέντρο (video)

Για την αυξημένη επιβατική κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εν μέσω πανδημίας, την επιστροφή του δακτυλίου και την δρομολόγηση αρκετών λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Γκόλιας, πρόεδρος του ΟΑΣΑ, επιχειρώντας να απαντήσει στις απαντήσεις των πολιτών που καθημερινά βλέπουν πόσο δύσκολη έχει γίνει η μετακίνηση στην πρωτεύουσα.

«Χθες σπάσαμε ένα ρεκόρ. Βγάλαμε 1.320 λεωφορεία σε ώρα αιχμής. Παρατηρούσαμε μέσω τηλεματικής που υπήρχε πρόβλημα και συνωστισμός και στέλναμε πρόσθετα λεωφορεία», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Γκόλιας, με αφορμή την πρώτη ημέρα εφαρμογής του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας

«Ο δακτύλιος και στο παρελθόν όταν εφαρμόστηκε δεν έλυνε όλα τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης. Βελτιώνει την κατάσταση και αυξάνει τη μέση ταχύτητα τελικώς», επισήμανε ο κ. Γκόλιας, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν όλα τα αυτοκίνητα να πάνε στο κέντρο της πόλης».

Με αφορμή την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση και την παραβατικότητα αρκετών οδηγών που εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ είπε στην ΕΡΤ ότι ερχόμαστε από μια διετή περίοδο όπου ακούγαμε «μην παίρνετε τα ΜΜΕ, χρησιμοποιείστε τη λεωφορειολωρίδα. Αυτοί οι οδηγοί, τώρα πρέπει να βρουν εναλλακτικές. Σε μια εβδομάδα με δέκα ημέρες θα έχουμε βελτίωση στην κίνηση».

Πριν το δακτύλιο η ταχύτητα στο κέντρο ήταν 10χλμ./ώρα

Όπως τόνισε ο κ. Γκόλιας, «ως ΟΑΣΑ παρακαλούμε για την αύξηση των λεωφορειολωρίδων γιατί βελτιώνει τη μέση ταχύτητα των λεωφορείων, κάτι που σημαίνει πιο πολλά δρομολόγια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκοινωνιολόγοι του ΟΑΣΑ, ζητάνε την αυστηρή αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων και του δακτυλίου. «Πριν βάλουμε το δακτύλιο είχαμε μέσο όρο ταχύτητας κάτω από 10 χλμ./ώρα. Για να κάνεις 7 χλμ. ήθελες πενήντα λεπτά. Αυτό από χθες βελτιώθηκε», διευκρίνισε ο κ. Γκόλιας και κατέληξε:

«Έγινε μια προσπάθεια. Θεωρούμε ότι πήγε καλά. Με όλες τις προσπάθειες που έχουμε κάνει θέλω να πιστεύω ότι θα βγάλουμε μια καλή εικόνα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την αυξημένη ζήτηση που θα υπάρχει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος