Γ. Γεωργαντάς: Τέλος στο sms από 15/5 με το άνοιγμα του τουρισμού – Πάνω από 5,5 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι το τέλος Μαΐου

«Με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ παράλληλα σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος ωστόσο εκτιμά πως αυτό θα γίνει έτσι ακριβώς όπως έχει ήδη αναγγελθεί.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εμβολιασμών και τον αριθμό που έγιναν χθες, εξέφρασε την ικανοποίηση του κάνοντας λόγο για ρεκόρ και πως ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία», ενώ παράλληλα εκτίμησε πως θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 σήμερα.
Επίσης, ανέφερε ότι εντός Μαΐου θα λειτουργήσουν συνολικά περί τα 1.200 εμβολιαστικά κέντρα» και υπενθύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς υγείας εκτιμώντας πως γύρω στις 20 Μαΐου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται όσοι εργάζονται σε αυτούς.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για πάνω από 5,5 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι το τέλος Μαΐου, όπως ήδη αναφέρθηκε και από τον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια και λοιπούς σχετιζόμενους με την διαδικασία.

«Μέσα στον Ιούνιο νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας» υπογράμμισε και τόνισε πως ο προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος