Γ. Γεωργαντάς: Ψηφιακά αίτηση για διαβατήριο – Στα κινητά συνταγές γιατρού – Aπαντήσεις για τα 50 GB (video)

Στις «χωρίς γκισέ» και από απόσταση υπηρεσίες που προσφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην ΕΡΤ. Εντός του έτους, όπως είπε θα γίνεται ηλεκτρονικά η αίτηση για διαβατήριο. Ήδη 25.000 αντικαταστάσεις αδειών οδήγησης έχουν εκδοθεί με ηλεκτρονική αίτηση.

Σύντομα  στα κινητά τηλέφωνα των εγγεγραμμένων στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις  για ό,τι αφορά τον ΑΜΚΑ, τη διασταύρωση φαρμάκων και ιατρικών γνωματεύσεων και για τα προστευόμενα μέλη. Οι γιατροί θα συνταγογραφούν μέσω κινητού τηλεφώνου, μέσα από την εφαρμογή My health.

Κάθε εγγεγραμμένος θα βρίσκει εξετάσεις και παραπεμπτικά από το 2012 στην εφαρμογή που ο κ. Γεωργαντάς χαρακτήρισε πρόπλασμα του ψηφιακού φακέλου που αναμένεται την επόμενη χρονιά.

Ερώτημα τηλεθεατή σχετικά με τα 50 GB σε εμβολιασμένους ηλικίας 15 – 17 ετών αφορούσε την ιδιαιτερότητα να καταναλώνονται πρώτα τα δεδομένα από το ισχύον πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας.
Το θέμα άμεσα θα αποσαφηνιστεί όπως είπε ο υφυπουγός, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι αιτήσεις ξεκίνησαν από τις 11 Οκτωβρίου, ενεργοποιούνται με συναίνεση κηδεμόνα και αφορούν κατανάλωση μέ όριο τους 5 μήνες.

Πηγή:ΕΡΤ -Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος