Γ.Γ υπ. Παδείας: Ήπια πρωτόκολλα πανδημίας στα σχολεία – Το Ολοήμερο δεν θα είναι παιδοφυλακτήριο (video)

Array

Την 1η Σεπτεμβρίου θα σταλεί μήνυμα στους γονείς για συμμετοχή στο Ολοήμερο που ξεκινάει στις 13 του ίδιου μήνα σε 5.000 τμήματα, είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γ.γ. του υπουργείου Παιδείας. Ενόψει της επιστροφής στα σχολεία, απάντησε σε πολλά ερωτήματα, από τον εξαερισμό στις τάξεις, μέχρι τις ανάγκες στα Ειδικά σχολεία και τους «Ασεπίτες» του 2008.

Η τάση κατά την τρίτη χρονιά της πανδημίας θα είναι ήπια πρωτόκολλα και οι τελικές εισηγήσεις των ειδικών αναμένονται εντός αυτής της εβδομάδας, είπε ο κ. Κόπτσης και πρόσθεσε:

«Το θέμα των κενών δυστυχώς δημιουργείται ξαφνικά είτε επειδή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία είτε λόγω άδειας, αλλά θεωρούμε ότι η χρονιά θα πάει πολύ καλά με στόχο ούτε ένα κενό».

Υπενθύμισε στη συνέχεια ότι έγιναν 8.600 διορισμοί. «Το φωνάζουμε δυνατά γιατί δεν ήταν αυτονόητο ότι σε 2 1/2 χρόνια έχουμε διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς, ενώ για 12 χρόνια δεν διορίστηκε ούτε ένας. Φέτος έχουμε προσλάβει 40.000 εκπαιδευτικούς που συνιστά ρεκόρ. Έχουν αποχωρήσει 4.000 φέτος», είπε.

«Η αναλογία μαθητών – εκπαιδευτικών δεν είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη»

Ο κ. Κόπτσης επισημαίνει ότι «στις πόλεις μπορεί να είναι οι μαθητές στο όριο των 25 αλλά ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος στην επαρχία όπου 250 σχολεία έχουν μόλις  1-3 μαθητές. Υπάρχουν παθογένειες αλλα τολμούμε ακολουθώντας τις οδηγίες της υπουργού Παιδείας και προσπαθούμε να υπερβούμε στεγανά ετών με τομές», πρόσθεσε ο Αλ. Κόπτσης.

«Να μην είναι το Ολοήμερα παιδοφυλακτήριο»

Για την αναβάθμιση του προγράμματος με δημιουργικό χρόνο έγιναν 3.360 προσλήψεις και με την  επέκταση του Ολοήμερου η μελέτη στο σχολείο θα είναι συνδρομή στην στήριξη της οικογένειας, πρόσθεσε.

Ερωτήματα τηλεθεατών -Απαντήσεις

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχουν ψυχολόγοι στα σχολεία ο κ. Κόπτσης απάντησε ότι ήδη έχουν γίνει προσλήψεις.

Σχετικά με τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία είπε ότι από πρόπερσι έχουν προσληφθεί  4.500 εκπαιδευτικοί και 2.000 φέτος ενώ χαρακτήρισε την ειδική αγωγή  πολύ κεγάλο κομμάτι της μεταρρύθμισης.

Για τον ΑΣΕΠ 2008 ο κ. Κόπτσης υπενθύμισε ότι: «Όπως έχε πει και η υπουργός Παιδείας, ανά περιόδους βγαίνουν καινούριοι πίνακες και όσοι πέρασαν δεν ήταν απαραίτητα επιλέξιμοι. Άνοιξαν πίνακες τα τελευταία 3 χρόνια, γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε σε πίνακες του 2008».

Πηγή: ΕΡΤ -Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος