Γ. Αρτοποιός: Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους (videο)

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από τις 5 Σεπτεμβρίου όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν κληθεί να επέμβουν πανελλαδικά σε 10.653 συμβάντα, ενώ έχουν προβεί στη διάσωση 4.527 συμπολιτών μας. Από τα εναέρια μέσα έχουν διασωθεί μέχρι τώρα συνολικά 776 συμπολίτες μας.

Τα επιχειρησιακά δεδομένα ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι τα εξής. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουμε επέμβει σε 2.472 συμβάντα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε 2.704 κλήσεις και 1.317 διασώσεις. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σε 1.800 συμβάντα και 891 διασώσεις. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε 1.225 συμβάντα και 665 διασώσεις.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους. Δυσκολίες προσέγγισης αντιμετωπίζουμε στο Βλοχό, στη Φαρκαδόνα, Μεταμόρφωση, την Πηνειάδα, το Ομορφοχώρι, την Αμφιθέα και τον Πλατύκαμπο. Σε άλλες περιοχές, όπως ο Παλαμάς, το Μαραθέα, Κόρδα, Κοσκινά, Καλογριανά, Πεδινό, Μεγάλα Καλύβια, οι έρευνες διεξάγονται πόρτα πόρτα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα».

Ακολούθως τόνισε ότι: «Σε κάποιες περιπτώσεις για προληπτικούς λόγους μεταφέρονται κάτοικοι μετά από αίτημά τους, ενώ σε όσους δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους από τις πλημμυρισμένες περιοχές παρέχουμε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, νερό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Στις περιοχές Πομόλιο, Κουλούρα, Μεσάγγαλα, Αλεξανδρινή και Στόμιο, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας τυχόν εξέλιξη των πλημμυρικών φαινομένων.

Από την πρώτη στιγμή Δίνουμε ενωμένοι τη μάχη υλοποιώντας τα επιχειρησιακά σχέδια με την κωδική ονομασία Δάρδανος 2 και όλοι μαζί, Πυροσβεστικό Σώμα, δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στις επιχειρήσεις συνδράμουν εκατοντάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα, τόσο με προσωπικό όσο και μέσα. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής τον αγώνα. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος