Μεγάλη εκστρατεία για τη διάσωση του φαλαινοδέλφινου – Συγκινητικό βίντεο με διασώστρια που του τραγουδά

Σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας εθεάθη εκ νέου σήμερα η νεαρή φάλαινα που εγκλωβίστηκε χθες το πρωί στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου. Το μεσημέρι, ο Σωτήρης, όπως ονόμασαν το φαλαινοδέλφινο, αιφνιδίασε ευχάριστα τους διασώστες του, κάνοντας μια μεγάλη βουτιά προς το ανοιχτό πέλαγος, γεγονός που έδωσε μεγάλη αισιοδοξία στους επιστήμονες για βελτίωση της υγείας του.

Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ ειδοποιήθηκε άμεσα το τοπικό λιμεναρχείο και η κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ για την επαναπροσάραξη του Ζιφιού στη Σαλαμίνα στον Σαρωνικό κόλπο. Ήδη στο θαλάσσιο θηλαστικό παρέχεται εκ νέου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ στην επιχείρηση συνδράμει ομάδα δυτών των ΟΥΚ.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με Νέα Ματιά» ανέφερε ότι «χθες ο Σωτήρης, όπως τον ονόμασαν οι διασώστες και εθελοντές, έδειξε να ανταποκρίνεται στην αντιβίωση ενώ του έγιναν διάφορες αιματολογικές εξετάσεις για να προσαρμοστεί η φαρμακευτική αγωγή».

Όπως είπε ο κ. Αμυράς: «Χθες έδειξε ότι ο Ζιφιός ανταποκρινόταν στην αγωγή κι έτσι αποφασίσαμε σε συνεργασία και με το λιμενικό να το οδηγήσουν στα βαθιά γιατί είχε αρχίσει να αποκτά καλή πλευστότητα κι όλο το βράδυ όσο ήταν δυνατόν – διότι έκανε και καταδύσεις – το παρακολουθούσαμε. Σήμερα το πρωί δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα νέα με την έννοια ότι εμφανίζεται στα ανατολικά της Σαλαμίνας, άρα το γεγονός ότι επιστρέφει εκ νέου προς τα ρηχά δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Θα στείλουμε επαγγελματίες δύτες -γιατί είναι πιο βαθιά το ζώο – προκειμένου να του χορηγήσουν πάλι φαρμακευτική αγωγή έτσι ώστε να το βοηθήσουμε να επιστρέψει κατά το δυνατόν με περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στο φυσικό του περιβάλλον».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι δεν θέλει να παίξει με τις πιθανότητες, αλλά σημείωσε ότι «η πρόγνωση δυστυχώς δεν είναι πάρα πολύ καλή γιατί αυτό το ζώο ζει στα βάθη και το γεγονός ότι μένει τόσες πολλές ώρες στα ρηχά, σημαίνει ότι το ζώο υποφέρει, δεν είναι καλά κι επιπλέον όσο μένει στα ρηχά τόσο επιβαρύνεται η υγεία του».

Συγκίνηση προκαλεί βίντεο που δείχνει εθελόντρια να τραγουδά μέσα στη θάλασσα, δίπλα στη μικρή φάλαινα.

«Μάχη» για τη νεαρή φάλαινα

-«Τάνια, θες να κάνεις κάτι να περάσει το ζώο τις ώρες αυτές όσο πιο ευχάριστα γίνεται;»
Και η Τάνια έτσι απλά άρχισε να του τραγουδάει… ❤️
(Συγνώμη για το τρεμάμενο βίντεο αλλά το κρύο ήταν αβάσταχτο)
via Mihalis Glynatsis, Tania Drakou, Amalia Fragkedaki, All For Blue organization

Δημοσιεύτηκε από SocialProfile στις Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος