Γ. Αγγελοπούλου στην ΕΡΤ1: Οι Έλληνες που βλέπουμε ανεβάζουν το ηθικό μας (video)

«Οι Έλληνες που βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα ανεβάζουν το ηθικό μας» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ1, με αφορμή το οπτικοακουστικό υπερθέαμα, με το οποίο η Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» το Σάββατο σε ιστορικά κτήρια 18 πόλεων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν και που μεταφέρθηκαν εντυπωσιακά με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στους εξωτερικούς τοίχους των κτηρίων. Το ίδιο πρόγραμμα, με τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας», θα επαναληφθεί και το βράδυ της Κυριακής.

Η κα. Αγγελοπούλου σημείωσε ότι η κοινωνία, σε όλη την Ελλάδα, παρά τις συνθήκες της πανδημίας, έψαξε όλο αυτό τον καιρό για το τι συνέβη αυτά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και πως έγινε ενδοσκόπηση.

«Συνδυάζουμε την ιστορία, τον πολιτισμό μας, την έρευνα και το μέλλον» δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου, αναφερόμενη στην «Επιθυμία Ελευθερίας». Παράλληλα, επισήμανε τις 330 δράσεις από μικρούς και μεγάλους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι – όπως είπε – έκαναν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, ο καθένας χωριστά. Υπογράμμισε, επίσης, ότι με δωρεάν εφαρμογή που θα αρχίσει να λειτουργεί σε ένα μήνα, θα μπορούν όλοι να βλέπουν στις πόλεις τις δράσεις που έγιναν εκεί.

«Η ευλογία μας είναι ότι έχουμε έναν μοναδικό συνδυασμό δυναμικού. Δουλεύουμε κάτω από πίεση, μπορούμε να βρούμε λύσεις (…), έχουμε ανθρώπους με πολύ “καλά μυαλά” που διαπρέπουν σε όλο τον κόσμο σε πολύ απαιτητικές αγορές και χώρες, που έχουν πρωτοτυπία και ευρηματικότητα» σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και πρόσθεσε: «Αυτή την ευλογία εμείς οι ίδιοι πρέπει να την επιβάλλουμε σε εμάς. Κοιτάζοντας πίσω 200 χρόνια, είδαμε ότι είχαμε πολλά μεγάλα πράγματα τα οποία έγιναν, μοναδικά. Και νίκες. Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες, ανεβήκαμε και είμαστε μια σύγχρονη χώρα. Κατ’ αρχήν “τα βάλαμε” με την Οθωμανική Αυτοκρατορία εκείνη την εποχή».

Τώρα χρειάζεται, όπως είπε, «να συμπορευόμαστε, να μην αφήνουμε τα μικρά να μας διχάζουν, γιατί όποτε διχαστήκαμε πήγαμε πίσω».

«Πηγαίνουμε σε μικρούς τόπους και βλέπουμε συνεργασίες όλων των φορέων: η κυβέρνηση, η περιφέρεια, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι νεαροί επιχειρηματίες, τα πανεπιστήμια, τα μουσεία» σημείωσε η κα. Αγγελοπούλου, τονίζοντας ότι με τις συνεργασίες «μπορούμε να πάμε καλά και μπροστά».

«Οι Έλληνες που βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα ανεβάζουν το ηθικό μας», κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος