Φρεγάτες belh@rra: Πλωτά κέντρα αεράμυνας με αντιαεροπορικά συστήματα (φωτογραφίες – video)

Με τη στρατηγική συμφωνία που υπεγράφη με τη Γαλλία, η Ελλάδα θωρακίζεται αμυντικά έναντι των απειλών σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο και εκσυγχρονίζεται -ύστερα από 40 χρόνια- το οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά 3+1 φρεγατών και 3+1 κορβετών. Οι δύο φρεγάτες αναμένεται να παραδοθούν το 2025 και η τρίτη το 2026, χρόνος που θεωρείται ρεκόρ. Η πρώτη κορβέτα δεν αποκλείεται να παραδοθεί νωρίτερα.

Ελλάδα και Γαλλία θέλουν οι κορβέτες να κατασκευαστούν σε ελληνικά ναυπηγεία και πάνω σ’ αυτό εργάζονται τεχνικά κλιμάκια στο Παρίσι.

Εδώ τα χαρακτηριστικά των τριών φρεγατών τύπου FDI Belh@rra από τη Naval

Για τις φρεγάτες belh@rra που αποτελούν πλωτά κέντρα αεράμυνας με αντιαεροπορικά συστήματα μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιναύαρχος ε.α. και Επίτιμος Υπαρχηγός του ΓΕΝ, Παναγιώτης Παστουσέας.

«Οι φρεγάτες belharra είναι «state of the art», έχουν την τελευταία τεχνολογία που υπάρχει σήμερα, η οποία είναι ολοκληρωμένη σε ένα σύστημα. Το ΠΝ παίρνει ένα καράβι το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημερινές απειλές αλλά θα έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει και απειλές του μέλλοντος», σχολίασε σχετικά με την ελληνογαλλική συμφωνία, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο επίτιμος αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού, Γιώργος Γιακουμάκης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος