Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει (vid)

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει εφόσον προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος από το βήμα της Βουλής. Επίσης, εξήρε την επιλογή των πολιτών να μείνουν στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε στους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Σαρλ Ντε Γκωλ το 1963, αλλά και την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, το 1974, με το προεδρικό αεροσκάφος του τότε προέδρου Ντ’ Εστέν.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην ανάγκη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες χαρακτήρισε πολύ απαιτητικές αλλά και απαραίτητες ώστε η Ελλάδα να ανακάμψει.
“Θα ήθελα να εκφράσω τη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα. Δεν σας εκφράζω συμπόνοια. Εκφράζω στήριξη για μια συνεργασία ισχυρή για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επιστροφή της ανάπτυξης”, πρόσθεσε.
Επίσης, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει σεβαστή η συμφωνία, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να μην αμφισβητηθούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των οικογενειών της Ελλάδας.
Αναφερόμενος στο μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είπε: “Θα πρέπει η Ευρώπη να γίνει πιο δυνατή, να αφήσει πίσω της την έννοια της πειθαρχίας που τόσο πολύ μας έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό. Η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει μια πολιτική δύναμη και να δώσει ελπίδα σε όσους την αμφισβητούν”.
Τέλος, ανέφερε ότι η χώρα του είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα και πως θα ήθελε να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι θα παροτρύνει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απένειμε στον Γάλλο πρόεδρο το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, όπου απεικονίζεται ο Περικλής.

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης σε σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι προσυπογράφει μέσα από την ποιότητα του Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει (vid)δύσκολου νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου σε αυτή τη φάση τις αρχές της αλληλεγγύης αλλά και της υπευθυνότητας, της συνευθύνης. Τόσο για την τήρηση της πρόσφατης οικονομικής συμφωνίας με τους εταίρους, όσο και για την ταχεία και θετική υπέρβαση όσων αρνητικών κοινωνικών συνεπειών και ενδεχομένως υφεσιακών μέτρων αυτή περιλαμβάνει.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε την ανάγκη να ηττηθούν οι πολιτικές της λιτότητας και του περιορισμού των δικαιωμάτων και να δώσουν τη θέση τους σε μια άλλη πολιτική για την ανάπτυξη, την ανάκτηση και την επέκταση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Για μια νέα άνοιξη της δημοκρατίας, της κοινωνικής και πολιτικής δημοκρατίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος