Φωτιά στον Έβρο: Nεκροί 18 μετανάστες κοντά στο δάσος της Δαδιάς – Δύο παιδιά ανάμεσά τους

Δεκαοκτώ νεκροί μετανάστες εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο δάσος της Δαδιάς. Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γ. Αρτοποιός σε επίσημη ενημέρωση πριν λίγο.

«Δεκαοχτώ άνθρωποι που πιθανότατα εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας απανθρακώθηκαν κοντά στο δάσος της Δαδιάς, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας. Από χτες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα της περιοχής. Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής συνεχίζονται» ανέφερε.

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Βασίλης Πρεμίδης εντοπίστηκαν σε περιοχή με μαντριά νότια του χωριού Άβαντα. Επιτόπου βρίσκονται ιατροδικαστής και ανώτεροι αξιωματικοι της πυροσβεστικής και του εγκληματολογικού.

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Παυλίδης εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος