Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς να μην τα εγκαταλείπουν (video)

«Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός ζώων που σώθηκαν διότι μέχρι και αυτή την στιγμή δέχεται κλήσεις η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς για βοήθεια, ώστε να απεγκλωβιστούν τα ζώα», αναφέρει η Μάρσα Δημοπούλου Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάγκη αυτή την τόσο δύσκολή κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά σε συνεργασία με τον οργανισμό Dog Voice και με τους ΕΚΕ (Εθελοντές Κτηνιάτρους Ελλάδος) με το στήσιμο του μηχανισμού κρίσεων.

Πάρα πολλοί εθελοντές από οργανισμούς και μεμονωμένοι εθελοντές στις περιοχές παλεύουν να σώσουν όσα ζώα μπορούν και μεταφέρουν σε κτηνιατρικές κλινικές, όπως είπε η κ. Δημοπούλου. Δυστυχώς, συγκαταλήφθηκαν πάρα πολλά ζώα που κάποια από αυτά είχαν εγκαταληφθεί και ήταν αλυσοδεμένα αναφέρει η κ. Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, όσα ζώα βρεθούν μεταφέρονται στην κλινική Vets for life στην Μαραθώνος και στη πορεία στον Δήμο Γαλατσίου στο Λατώ, είπε.

Να σημειωθεί ότι όσα ζώα απεγκλωβίστηκαν δεν είχαν επιπτώσεις στην υγεία τους. Για να κατορθωθεί η ομαλή διάσωση των ζώων χρειάζεται η συνεργασία τόσο των οργανισμών,  των εθελοντών αλλά και της αστυνομίας για την σωστή καθοδήγηση και τον τρόπο οργάνωσης χωρίς να υπάρξει κίνδυνος τόσο για τις ανθρώπινες ζωές όσο και για των ζώων, σημείωσε.

Όποιος γνωρίζει ότι κάποιο ζώο χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλέσει άμεσα το τηλέφωνο της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς στο τηλέφωνο 213-1364935.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος