Φωτιά στην Πεντέλη – Δήμαρχος Παλλήνης: Στο Πανόραμα οι ενεργές εστίες – Αρχικά πιστεύαμε ότι η φωτιά θα ελεγχόταν (video)

Array

Στην ανατολική πλευρά, αυτήν του Πανοράματος της Παλλήνης βρίσκονται πλέον οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς, γνωστοποίησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής Αθανάσιος Ζούτσος, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κι άλλες διάσπαρτες εστίες.

«Υπάρχουν κατεστραμμένα από τη φωτιά σπίτια και επιχειρήσεις σε Γέρακα, Ανθούσα και Παλλήνη. Το μέγεθος και τον ακριβή αριθμό τους θα γνωρίζουμε από αύριο» είπε ακόμη.

«Το μέτωπο εκτείνεται σε διάφορα σημεία (…) Πιστεύαμε αρχικά ότι ήταν μια φωτιά που θα ελεγχόταν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζούτσος.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η σκληρή μάχη με τις φλόγες σε πέντε σημεία, με τις ριπές ανέμων έως και 113 χιλιόμετρα να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες επιχειρούν ακατάπαυστα.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης (19/7/22) ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι η οποία επεκτάθηκε τα ξημερώματα στην Ανθούσα και τον Γέρακα ενώ μέσα σε σύντομο διάστημα, οι φλόγες έφτασαν στην Παλλήνη.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμα: Σκληρή μάχη με δεκάδες πύρινα μέτωπα σε Πεντέλη, Γέρακα, Παλλήνη – Νέα εστία στο Ντράφι – (Live)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος