Φωτιά στη Βούλα – Κάτοικος: «Ήταν φοβερή η φωτιά, σαν θηρίο. Τα ρούχα μας καίγανε πάνω μας»

Τουλάχιστον 14 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές μετά την πυρκαγιά στη Νοτιοανατολική Αττική που ξεκίνησε το Σάββατο (4/6) από την περιοχή της Άνω Γλυφάδας και έφτασε μέχρι την Βάρη.

«Είναι μια πολύ κακή μέρα είναι για εμάς» λέει στην ΕΡΤ, κάτοικος της Βούλας, της οποίας κινδύνεψε το σπίτι. «Κινδύνεψε και η ζωή μας και η περιουσία μας, που με τόσο κόπο την κάναμε».

«Έπρεπε να υπάρχει αντιπυρική ζώνη»

Στη συνέχεια η κ. Μαρία εκφράζει το παράπονό της στις Αρχές, διότι όπως λέει η ίδια κάθε χρόνο, οι κάτοικοι στην οδό Παρνασσού με mail ή επιστολή ζητάνε μία αντιπυρική ζώνη. «Έπρεπε να υπάρχει και αντιπυρική ζώνη με την Γλυφάδα γιατί εκεί οι καταπατητές βάζουν κάθε χρόνο φωτιές, την γλιτώσαμε δύο χρόνια τώρα».

Η ίδια δηλώνει ανυπεράσπιστη σαν πολίτης. «Βγήκαμε με τα λάστιχά μας, έχουμε δική μας δεξαμενή» λέει και συνεχίζει «Ήταν φοβερή η φωτιά, σαν ένα θηρίο. Άρχισαν τα ρούχα μας και καίγανε πάνω μας».

Γ. Κωνσταντέλλος στο Πρώτο: Η πυρκαγιά πρέπει να «χτυπιέται» με ό,τι δύναμη υπάρχει νωρίς- Η αρχική εκτίμηση ήταν λαθεμένη

Το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι με τις καιρικές συνθήκες που υπήρχαν, η επιστήμη και η εμπειρία λένε ότι πρέπει η πυρκαγιά να «χτυπιέται» με ό,τι δύναμη υπάρχει νωρίς. Η αρχική εκτίμηση που έγινε όταν η φωτιά ήταν χαμηλά στους πρόποδες του Υμηττού στην Γλυφάδα ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα, για εμένα προφανώς ήταν λαθεμένη».

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης: Δήμαρχος Ελληνικού – πυρκαγιά: Τα ξερόχορτα στη ΔΕΗ ήταν στα 2 μέτρα, ο ΑΔΜΗΕ δεν καθαρίζει ποτέ – Τι συνέβη με τον δήμο Γλυφάδας

Πυρκαγιές: Απολογισμός της πρώτης καταστροφής και “δύσκολο καλοκαίρι” εμπρός

Μαλακάσα: Φωτογραφίες ντοκουμέντο της απόπειρας εμπρησμού – Με κεράκια και ξερά χόρτα προσπάθησε να βάλει φωτιά (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος