Φωτιά στη Δαδιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις

Array

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο δάσος της Δαδιάς, όπου οι φλόγες κινήθηκαν απειλητικά προς το χωριό. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης στο κινητό τους, που τους καλούσε να κινηθούν προς το Σουφλί, ενώ μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε χθες.

Στον Έβρο, το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται βόρεια, προς την περιοχή του μοναστηριού της Δαδιάς και του δασικού φυτωρίου, ενώ το δεύτερο είναι νότια, προς το φράγμα της Λύρας, λίγο πιο πάνω από εκεί όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στο δυτικό τμήμα του δάσους, όπου επιχειρούν υλοτόμοι για τη δημιουργία νέας αντι-πυρικής ζώνης.

Στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Η καταστροφή είναι ήδη μεγάλη για 205 είδη σπάνιων πουλιών, μερικά από τα οποία έχουν εκεί την μοναδική στα Βαλκάνια αποικία τους. Στο δάσος ζουν πολλά είδη σπάνιας πανίδας και χλωρίδας που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στο οικοσύστημά τους. Οι ταΐστρες ων πουλιών έχουν καεί ολοσχερώς και αυτά έχουν μεταναστεύσει σε πιο πεδινές περιοχές, ενώ τα ζαρκάδια έχουν κινηθεί προς τα Πομακοχώρια για να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος