Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Πυργιώτικα Αργολίδας

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας στα Πυργιώτικα Αργολίδας, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά έκαψε αγροτική έκταση στα βόρεια του οικισμού που απέχει 6 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και αναμένεται σύντομα να κατασβηστεί. Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα 13 οχήματα με 57 πυροσβέστες και με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μαζί με 14 Νορβηγούς πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο και 4 αεροπλάνα. Μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπήρξε γρήγορη και μεγάλη κινητοποίηση των επίγειων και των εναέριων μέσων, λόγω και της κοντινής απόστασης της φωτιάς από οικίες. Η φωτιά πέρασε δίπλα από τον προαύλιο χώρο ξενοδοχειακής δομής, που είχε πάρει όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Πυργιώτικα ΑργολίδαςΣημαντική στον έλεγχο της φωτιάς ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων που έκαναν ρίψεις συνεχώς και δεν επέτρεψαν να ξεφύγει η πυρκαγιά από κάθε έλεγχο. Τώρα επιχειρούν κυρίως πεζοπόρα τμήματα που σβήνουν διάσπαρτες μικρές εστίες, ενώ οι δυνάμεις θα μείνουν στην περιοχή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Πυργιώτικα Αργολίδας«Τα συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα για τα άμεσα αντανακλαστικά και την προσπάθεια που έκανε και κάνει. Μένουμε εδώ, γιατί είναι μεσημέρι και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος.

Ρεπορτάζ: Πέγκη Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος