Φωτιά σε εργοστάσιο στο Αιγάλεω: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής ενώ επιχειρούσαν πυροσβέστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε εργοστάσιο με είδη τουρισμού στο Αιγάλεω, με τις φλόγες να έχουν επεκταθεί σε μεγάλο μέρος του κτιρίου και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για τον περιορισμό της.

Η φωτιά καίει εδώ και ώρες στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργοστάσιο υπήρχαν μεγάλες ποσότητες πλαστικών ειδών, όπως κουβαδάκια και είδη παραλίας για παιδιά, καθώς και κεριά, γεγονός που εξηγεί την έντονη παραγωγή καπνού.

Μάλιστα, λόγω της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας, σε γειτονικές επιχειρήσεις ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν νωρίτερα, προκειμένου να αποφευχθεί η έκθεσή τους στους καπνούς.

Κατέρρευσε τμήμα της οροφής

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το σημείο, περίπου μία ώρα πριν σημειώθηκε κατάρρευση τμήματος της οροφής του κτιρίου. Όπως αναφέρθηκε, εξαιτίας του μεγάλου θερμικού φορτίου έλιωσαν μεταλλικά κάγκελα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μέρος της κατασκευής.

Τη στιγμή της κατάρρευσης στο σημείο επιχειρούσαν πυροσβέστες, ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ούτε μεταξύ των πυροσβεστών ούτε μεταξύ των εργαζομένων της επιχείρησης.

Άμεση εκκένωση του κτιρίου

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ανέφερε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στην αποθήκη του εργοστασίου. Με την εκδήλωσή της ενεργοποιήθηκε άμεσα η διαδικασία εκκένωσης και όλοι οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το κτίριο μέσα στα πρώτα λεπτά.

Στο εργοστάσιο εργάζονταν τόσο υπάλληλοι της αποθήκης όσο και προσωπικό γραφείων, οι οποίοι απομακρύνθηκαν εγκαίρως χωρίς να υπάρξουν εγκλωβισμοί ή τραυματισμοί.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και σπασμένα τζάμια

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η φωτιά παρουσιάζει συνεχείς αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες από το σημείο, ακούγονται διαρκώς τζάμια να σπάνε εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ οι φλόγες μετακινούνται σε διαφορετικά τμήματα του κτιρίου.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν με μάνικες τόσο από το εξωτερικό όσο και από προσβάσιμα σημεία του κτιρίου, φορώντας προστατευτικές μάσκες λόγω του πυκνού καπνού που εξακολουθεί να εκλύεται στην ατμόσφαιρα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Αιγάλεω λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ορφέως, από το ύψος του παράδρομου της λεωφόρου Κηφισού, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς αναμένεται να διερευνηθούν μετά την πλήρη κατάσβεσή της.

Ρεπορτάζ: Σπυριδούλα Κακλατζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος